Pillefánk

  • - október 5, 2018
  • Kedvelés!
Pillefánk
Pillefánk
Előkészítés
5 perc
Főzés
10 perc
Teljes idő
15 perc
 

Egyszerűen nagyszerű pille könnyű finomság, mely percek alatt elfogy. Ha nem szeretsz sütni, de mégis összedobnál egy kis édességet a vendégeknek, akkor próbáld ki ezt a pillefánkot. Egyszerű tészta, melyet nem kell dagasztani, keleszteni és nyújtani.

Fogás: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Édesség, Fánk
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg finomliszt
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 doboz joghurt (140 g) vagy kefir (20 %-os)
  • 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítés
  1. A hozzávalókat összekeverjük, melyből sűrűbb tésztát kapunk.

  2. Két evőkanál segítségével a tésztát a forró olajba szaggatjuk.

  3. Megforgatjuk az olajban, hogy minden oldala szépen megpiruljon.

  4. Megszórjuk pórcukorral a kihűlt pillefánkokat és lekvárral tálaljuk.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..