Gremolátás fűszervaj

  • - július 20, 2018
  • Kedvelés!
Gremolátás fűszervaj

Gremolátás fűszervaj

A fűszervaj húsokhoz, zöldségekhez, grillezéshez vagy esetleg fűszeres bagettek elkészítéséhez mindig jól jön, így praktikus, ha van a hűtőnkben egy kevés, amit azonnal felhasználhatunk az ételek ízesítéséhez. Fagyasztóban hosszabb ideig tárolhatóak, így akár nagyobb mennyiség is készíthetünk belőle.
Előkészítés10 mins
Főzés5 mins
Teljes15 mins
Course: Előétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Fűszervaj, Házi vaj

Hozzávalók

  • 200 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • fél citrom leve
  • friss petrezselyem
  • bors

Elkészítés

  • A teavajat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egy citrom héját, amit kisebb csíkokra vágunk előtte.
  • A fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, sózzuk és kés segítségével szétnyomkodjuk, majd ezt is a vajhoz adjuk.
  • Ezt követően a petrezselymet megtisztítjuk, felaprítjuk és a borssal együtt a keverőtálba tesszük.
  • Végül ezt az egész egyveleget habverővel jól összedolgozzuk, majd egy kanál segítségével folpackba csomagoljuk úgy, hogy hengert formázunk belőle.
  • 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés

A fűszervaj a mélyhűtőben hosszabb ideig is eláll, így bármikor felhasználhatjuk húsok, zöldségek vagy fűszeres bagettek elkészítéséhez.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..