Gremolátás fűszervaj

  • - július 20, 2018
  • Kedvelés!
Gremolátás fűszervaj
Gremolátás fűszervaj
Előkészítés
10 mins
Főzés
5 mins
Teljes idő
15 mins
 

A fűszervaj húsokhoz, zöldségekhez, grillezéshez vagy esetleg fűszeres bagettek elkészítéséhez mindig jól jön, így praktikus, ha van a hűtőnkben egy kevés, amit azonnal felhasználhatunk az ételek ízesítéséhez. Fagyasztóban hosszabb ideig tárolhatóak, így akár nagyobb mennyiség is készíthetünk belőle.

Fogás: Előétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Fűszervaj, Házi vaj
Hozzávalók
  • 200 g vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom
  • fél citrom leve
  • friss petrezselyem
  • bors
Elkészítés
  1. A teavajat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egy citrom héját, amit kisebb csíkokra vágunk előtte.

  2. A fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, sózzuk és kés segítségével szétnyomkodjuk, majd ezt is a vajhoz adjuk.

  3. Ezt követően a petrezselymet megtisztítjuk, felaprítjuk és a borssal együtt a keverőtálba tesszük.

  4. Végül ezt az egész egyveleget habverővel jól összedolgozzuk, majd egy kanál segítségével folpackba csomagoljuk úgy, hogy hengert formázunk belőle.

  5. 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Megjegyzés

A fűszervaj a mélyhűtőben hosszabb ideig is eláll, így bármikor felhasználhatjuk húsok, zöldségek vagy fűszeres bagettek elkészítéséhez.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..