Gremolátás fűszervaj
A fűszervaj húsokhoz, zöldségekhez, grillezéshez vagy esetleg fűszeres bagettek elkészítéséhez mindig jól jön, így praktikus, ha van a hűtőnkben egy kevés, amit azonnal felhasználhatunk az ételek ízesítéséhez. Fagyasztóban hosszabb ideig tárolhatóak, így akár nagyobb mennyiség is készíthetünk belőle.
Hozzávalók
- 200 g vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db citrom
- fél citrom leve
- friss petrezselyem
- bors
Elkészítés
- A teavajat egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a fél citrom levét, és az egy citrom héját, amit kisebb csíkokra vágunk előtte.
- A fokhagymát megpucoljuk, felszeleteljük, sózzuk és kés segítségével szétnyomkodjuk, majd ezt is a vajhoz adjuk.
- Ezt követően a petrezselymet megtisztítjuk, felaprítjuk és a borssal együtt a keverőtálba tesszük.
- Végül ezt az egész egyveleget habverővel jól összedolgozzuk, majd egy kanál segítségével folpackba csomagoljuk úgy, hogy hengert formázunk belőle.
- 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Megjegyzés
A fűszervaj a mélyhűtőben hosszabb ideig is eláll, így bármikor felhasználhatjuk húsok, zöldségek vagy fűszeres bagettek elkészítéséhez.