Csicseriborsó Curry

  • - szeptember 22, 2020
  • Kedvelés!
Csicseriborsó Curry
Csicseriborsó Curry
Előkészítés
10 mins
Főzés
30 mins
Teljes idő
40 mins
 

Nem csupán mutatós, de pofon egyszerű az elkészítése is. Gyorsan összedobható recept ebédre vagy vacsorára.

Fogás: Ebéd, Vacsora
Konyha: Indiai
Kulcsszó: Csicseriborsó, Curry, Vegán
Adag: 2 adag
Hozzávalók
  • 1 konzerv csicseriborsó (400 g)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 dl tejszín
  • fél kávéskanál curry
  • 1/4 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • 1/4 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • ízlés szerint adható még hozzá őrölt koriander, csili paprika, reszelt gyömbér
Elkészítés
  1. A vöröshagymát apróra felvágjuk, a fokhagymát pedig lereszeljük és olajon kb. fél percig pirítjuk folyamatosan kevergetve.

  2. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a tejszínt, a csicseriborsót levével együtt, majd fűszerezzük.

  3. Lassú tűzön 10-15 percig főzzük.

  4. Amint elkészült beletesszük a felaprított petrezselymet és még egy kicsit rottyantunk rajta.

  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..