Tzaziki
Isteni mártás, mellyel nehéz leállni. Egyszerű és nagyszerű ételkülönlegesség, mellyel leginkább török és görög éttermekben találkozunk. Fogyasztható előételként pitával vagy fekete olívabogyóval, gyrosokhoz elengedhetetlen, sült húsok mellé isteni mártogatós.Fontos összetevője az uborka, melynek igen magas a víztartalma, így hidratálja a testet. Továbbá alacsony kalóriatartalmú és méregtelenítő, így fogyni vágyóknak is ideális.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 1 db kígyóuborka
- 4 dl natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
- Az uborkát mossuk meg, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk meg és hagyjuk állni kb 10-15 percet.
- Ezalatt a joghurtot öntsük egy nagyobb tálba.
- A fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le apróra vagy zúzzuk össze.
- Az uborkát nyomkodjuk ki és a fokhagymával együtt keverjük bele a joghurtba.
- Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Végül díszítésképpen szórjuk meg bazsalikommal vagy petrezselyemmel.
Megjegyzés
a hozzávalók listája esetleg kaporral is bővíthető
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.