Banánkenyér
Desszertként és reggeliként is megállja a helyét ez a finom, banánnal teli érdekesség. Nézzük is, mi ez az ínycsiklandozó süti.
Adag: 8 adag
Hozzávalók
- 4 db tojás
- 4 db banán
- 15 dkg nádcukor
- 0,5 dl olaj
- 0,5 dl tej
- 10 dkg zabpehely
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 teáskanál sütőpor
- só
- vaj
Elkészítés
- Az egész tojásokat és a nádcukrot egy keverőtálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.
- Száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg a zabpelyhet, azután hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a liszttel, a kakaó- és a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval.
- A banánokat bontsuk ki, törjük szét kisebb darabokra és turmixoljuk össze.
- Az összekevert száraz alapanyagokat adjuk hozzá a felvert tojásokhoz, majd a turmixolt banánokat is keverjük el benne.
- A sütőformát vajazzuk ki, és öntsük bele a masszát. Tetejét nyers banánnal díszíthetjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük.
- Tálaláskor porcukrot is használhatunk, illetve más gyümölcsökkel is díszíthetjük.
Megjegyzés
Az édesszájúak csokoládét is törhetnek bele, így még jobban fogják élvezni ezt a remek finomságot.