Banánkenyér

  • - április 12, 2018
  • Kedvelés!
Banánkenyér recept
Banánkenyér
Előkészítés
15 perc
Főzés
45 perc
Teljes idő
1 óra
 

Desszertként és reggeliként is megállja a helyét ez a finom, banánnal teli érdekesség. Nézzük is, mi ez az ínycsiklandozó süti.

Fogás: Desszert, Reggeli
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Banán, Kenyér, Sütemény
Adag: 8 adag
Hozzávalók
  • 4 db tojás
  • 4 db banán
  • 15 dkg nádcukor
  • 0,5 dl olaj
  • 0,5 dl tej
  • 10 dkg zabpehely
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • vaj
Elkészítés
  1. Az egész tojásokat és a nádcukrot egy keverőtálban habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet.

  2. Száraz serpenyőben kicsit pirítsuk meg a zabpelyhet, azután hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a liszttel, a kakaó- és a sütőporral, továbbá 1 csipet sóval.

  3. A banánokat bontsuk ki, törjük szét kisebb darabokra és turmixoljuk össze.

  4. Az összekevert száraz alapanyagokat adjuk hozzá a felvert tojásokhoz, majd a turmixolt banánokat is keverjük el benne.

  5. A sütőformát vajazzuk ki, és öntsük bele a masszát. Tetejét nyers banánnal díszíthetjük. 180 fokon 40-45 percig sütjük.

  6. Tálaláskor porcukrot is használhatunk, illetve más gyümölcsökkel is díszíthetjük.

Megjegyzés

Az édesszájúak csokoládét is törhetnek bele, így még jobban fogják élvezni ezt a remek finomságot.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..