Házi csirkeburger
Egy igazán ízletes és szaftos hamburger csirkés húspogácsával. Kóstoltad már? Készítsd el barátaiddal egy délutáni grillparti alkalmával. Igazán könnyed, ugyanakkor laktató és brutális hamburger, melyet biztosan nem kapsz a gyorséttermekben.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
Húspogácsához
- 500 g darált csirkemell
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 30 g reszelt sajt (cheddar)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- őrölt koriander ízlés szerint
- 1 csokor friss petrezselyem
- kevés citromlé
- olívaolaj a sütéshez
Hamburgerhez
- hamburger zsemle
- paradicsom
- vöröshagyma
- jégsaláta
- lapkasajt
- bacon
Elkészítés
- A darált csirkemellet tegyük egy keverőtálba.
- Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd adjuk a húshoz.
- Ezt követően jöhetnek a fűszerek (köménymag, fűszerpaprika, koriander, só, bors), majd a durvára reszelt sajt, végül pedig a felaprított friss petrezselyem.
- Az egészet jó alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk egyforma húspogácsákat nedves kézzel.
- A húspogácsákat süssük ki olajon.
- A tálaláshoz vegyünk friss hamburger zsemlét, amit vágjunk ketté és a belső felét pirítsuk 1-2 percig az olajban, amiben a húspogácsák sültek.
- A szeletelt bacont szintén süssük ropogósra a serpenyőben.
- A friss zöldségeket (jégsaláta, paradicsom, hagyma) szeleteljük fel.
- Összeállításhoz vegyük a hamburgerzsemlét és tegyük rá a szaftos húspogácsát, ezt követően a lapkasajtot, a zöldségeket, tegyünk rá majonézt vagy egyéb szószt ízlés szerint, végül pedig a pirított bacont.
- A hamburger magában is isteni, de köretnek készíthetünk hozzá sült krumplit.
Megjegyzés
Friss koriandert is használhatunk, így intenzívebb lesz az íze.
A húspogácsákat folpackba csomagolva a fagyasztóban hosszabb ideig is tárolhatjuk, így ha kedvet kapunk egy házi hamburgerhez, akkor csak elővesszük és már süthetjük is ki (nem kell kiolvasztani).
A húspogácsákat folpackba csomagolva a fagyasztóban hosszabb ideig is tárolhatjuk, így ha kedvet kapunk egy házi hamburgerhez, akkor csak elővesszük és már süthetjük is ki (nem kell kiolvasztani).