Házi csirkeburger

  • - szeptember 19, 2018
  • Kedvelés!
Házi csirkeburger
Házi csirkeburger
Házi csirkeburger
Előkészítés
15 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
30 perc
 

Egy igazán ízletes és szaftos hamburger csirkés húspogácsával. Kóstoltad már? Készítsd el barátaiddal egy délutáni grillparti alkalmával. Igazán könnyed, ugyanakkor laktató és brutális hamburger, melyet biztosan nem kapsz a gyorséttermekben.

Fogás: Főétel, Vacsora
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Csirkehús, Hamburger
Adag: 6 adag
Hozzávalók
Húspogácsához
  • 500 g darált csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 30 g reszelt sajt (cheddar)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt koriander ízlés szerint
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • kevés citromlé
  • olívaolaj a sütéshez
Hamburgerhez
  • hamburger zsemle
  • paradicsom
  • vöröshagyma
  • jégsaláta
  • lapkasajt
  • bacon
Elkészítés
  1. A darált csirkemellet tegyük egy keverőtálba.

  2. Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd adjuk a húshoz.

  3. Ezt követően jöhetnek a fűszerek (köménymag, fűszerpaprika, koriander, só, bors), majd a durvára reszelt sajt, végül pedig a felaprított friss petrezselyem.

  4. Az egészet jó alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk egyforma húspogácsákat nedves kézzel.

  5. A húspogácsákat süssük ki olajon.

  6. A tálaláshoz vegyünk friss hamburger zsemlét, amit vágjunk ketté és a belső felét pirítsuk 1-2 percig az olajban, amiben a húspogácsák sültek.

  7. A szeletelt bacont szintén süssük ropogósra a serpenyőben.

  8. A friss zöldségeket (jégsaláta, paradicsom, hagyma) szeleteljük fel.

  9. Összeállításhoz vegyük a hamburgerzsemlét és tegyük rá a szaftos húspogácsát, ezt követően a lapkasajtot, a zöldségeket, tegyünk rá majonézt vagy egyéb szószt ízlés szerint, végül pedig a pirított bacont.

  10. A hamburger magában is isteni, de köretnek készíthetünk hozzá sült krumplit.

Megjegyzés

Friss koriandert is használhatunk, így intenzívebb lesz az íze.

A húspogácsákat folpackba csomagolva a fagyasztóban hosszabb ideig is tárolhatjuk, így ha kedvet kapunk egy házi hamburgerhez, akkor csak elővesszük és már süthetjük is ki (nem kell kiolvasztani).

Ne hagyd ki! véletlen receptek..