Házi csirkeburger

  • - szeptember 19, 2018
  • Kedvelés!
Házi csirkeburger
Házi csirkeburger

Házi csirkeburger

Egy igazán ízletes és szaftos hamburger csirkés húspogácsával. Kóstoltad már? Készítsd el barátaiddal egy délutáni grillparti alkalmával. Igazán könnyed, ugyanakkor laktató és brutális hamburger, melyet biztosan nem kapsz a gyorséttermekben.
Előkészítés15 minutes
Főzés20 minutes
Teljes30 minutes
Course: Főétel, Vacsora
Cuisine: Magyar
Keyword: Csirkehús, Hamburger
Adag: 6 adag

Hozzávalók

Húspogácsához

  • 500 g darált csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 30 g reszelt sajt (cheddar)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt koriander ízlés szerint
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • kevés citromlé
  • olívaolaj a sütéshez

Hamburgerhez

  • hamburger zsemle
  • paradicsom
  • vöröshagyma
  • jégsaláta
  • lapkasajt
  • bacon

Elkészítés

  • A darált csirkemellet tegyük egy keverőtálba.
  • Aprítsuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd adjuk a húshoz.
  • Ezt követően jöhetnek a fűszerek (köménymag, fűszerpaprika, koriander, só, bors), majd a durvára reszelt sajt, végül pedig a felaprított friss petrezselyem.
  • Az egészet jó alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk egyforma húspogácsákat nedves kézzel.
  • A húspogácsákat süssük ki olajon.
  • A tálaláshoz vegyünk friss hamburger zsemlét, amit vágjunk ketté és a belső felét pirítsuk 1-2 percig az olajban, amiben a húspogácsák sültek.
  • A szeletelt bacont szintén süssük ropogósra a serpenyőben.
  • A friss zöldségeket (jégsaláta, paradicsom, hagyma) szeleteljük fel.
  • Összeállításhoz vegyük a hamburgerzsemlét és tegyük rá a szaftos húspogácsát, ezt követően a lapkasajtot, a zöldségeket, tegyünk rá majonézt vagy egyéb szószt ízlés szerint, végül pedig a pirított bacont.
  • A hamburger magában is isteni, de köretnek készíthetünk hozzá sült krumplit.

Megjegyzés

Friss koriandert is használhatunk, így intenzívebb lesz az íze.
A húspogácsákat folpackba csomagolva a fagyasztóban hosszabb ideig is tárolhatjuk, így ha kedvet kapunk egy házi hamburgerhez, akkor csak elővesszük és már süthetjük is ki (nem kell kiolvasztani).

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..