Sütőtök

  • - október 17, 2018
  • Kedvelés!
Sütőtök
Sütőtök
Előkészítés
10 perc
Főzés
1 óra 30 perc
Teljes idő
1 óra 40 perc
 

Az ősz beköszöntével eljött a sütőtökszezon is. A sütőtök igazi vitaminbomba, hiszen magas karotintartalommal, C-vitamin-tartalommal rendelkezik, ezen felül jelentős kalcium- és foszforforrás. Javítja a látást, antioxidánsai védenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. A sütőtököt gyakran fogyasztják sütve, krémleves formájában, de sütemény alapanyagaként is. Próbáld ki te is. Melyik a kedvenced?

Fogás: Egészséges ételek
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Zöldségfélék
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 1 db sütőtök
  • méz
Elkészítés
  1. A sütőtököt jó alaposan mossuk meg, majd egy papírtörlő segítségével töröljük szárazra.

  2. Ezt követően vágjuk félbe, szedjük ki a magokat, majd vágjuk fel mindkét felét nagyobb darabokra.

  3. A sütőtök szeleteket vagdossuk meg kicsit villa segítségével, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.

  4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. másfél órán át, de ha még nem elég puha akkor süssük tovább.

  5. Ha a tök már megpuhult, vegyük ki és csurgassunk a szeletekre kevés mézet, majd tegyük vissza a sütőbe, és pirítsuk meg kicsit a tetejét.

Megjegyzés

Édes sütőtök esetében a méz elhagyható.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..