Sütőtök
Az ősz beköszöntével eljött a sütőtökszezon is. A sütőtök igazi vitaminbomba, hiszen magas karotintartalommal, C-vitamin-tartalommal rendelkezik, ezen felül jelentős kalcium- és foszforforrás. Javítja a látást, antioxidánsai védenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. A sütőtököt gyakran fogyasztják sütve, krémleves formájában, de sütemény alapanyagaként is. Próbáld ki te is. Melyik a kedvenced?
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- méz
Elkészítés
- A sütőtököt jó alaposan mossuk meg, majd egy papírtörlő segítségével töröljük szárazra.
- Ezt követően vágjuk félbe, szedjük ki a magokat, majd vágjuk fel mindkét felét nagyobb darabokra.
- A sütőtök szeleteket vagdossuk meg kicsit villa segítségével, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. másfél órán át, de ha még nem elég puha akkor süssük tovább.
- Ha a tök már megpuhult, vegyük ki és csurgassunk a szeletekre kevés mézet, majd tegyük vissza a sütőbe, és pirítsuk meg kicsit a tetejét.
Megjegyzés
Édes sütőtök esetében a méz elhagyható.