Sütőtök

  • - október 17, 2018
  • Kedvelés!
Sütőtök

Sütőtök

Az ősz beköszöntével eljött a sütőtökszezon is. A sütőtök igazi vitaminbomba, hiszen magas karotintartalommal, C-vitamin-tartalommal rendelkezik, ezen felül jelentős kalcium- és foszforforrás. Javítja a látást, antioxidánsai védenek a szív- és érrendszeri betegségek kialakulása ellen. A sütőtököt gyakran fogyasztják sütve, krémleves formájában, de sütemény alapanyagaként is. Próbáld ki te is. Melyik a kedvenced?
Előkészítés10 minutes
Főzés1 hour 30 minutes
Teljes1 hour 40 minutes
Course: Egészséges ételek
Cuisine: Magyar
Keyword: Zöldségfélék
Adag: 6 adag

Hozzávalók

  • 1 db sütőtök
  • méz

Elkészítés

  • A sütőtököt jó alaposan mossuk meg, majd egy papírtörlő segítségével töröljük szárazra.
  • Ezt követően vágjuk félbe, szedjük ki a magokat, majd vágjuk fel mindkét felét nagyobb darabokra.
  • A sütőtök szeleteket vagdossuk meg kicsit villa segítségével, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. másfél órán át, de ha még nem elég puha akkor süssük tovább.
  • Ha a tök már megpuhult, vegyük ki és csurgassunk a szeletekre kevés mézet, majd tegyük vissza a sütőbe, és pirítsuk meg kicsit a tetejét.

Megjegyzés

Édes sütőtök esetében a méz elhagyható.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..