Mézeskalács

  • - október 23, 2019
  • Kedvelés!
Mézeskalács
Mézeskalács
Előkészítés
10 perc
Főzés
15 perc
Teljes idő
25 perc
 

A karácsony közeledtével biztosan sokan készítenek pihe-puha mézeskalácsot, mely nem csupán egy finom nassolnivaló, de a karácsonyfa ékes dísze is lehet. A rengeteg formának, kiszúrónak köszönhetően a gyerekek is kiélhetik kreativitásukat az elkészítése során.

Fogás: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Mézeskalács, Péksütemény, Ünnepi finomság
Adag: 8 adag
Hozzávalók
  • 330 g liszt
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 100 g vaj
  • 1 dl méz
  • 1 db tojás
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat (liszt, porcukor, mézeskalács fűszerkeverék, szódabikarbóna) egy tálban összekeverjük.

  2. Ezt követően hozzáadjuk a puha vajat, a mézet és a tojást, majd jól átkeverjük és tésztát gyúrunk belőle.

  3. A tésztát egy lisztezett deszkán kb. 0,5-1 cm vastagra nyújtjuk, és tetszőleges formákat szaggatunk.

  4. A kész formákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütéssel) 10-15 perc alatt készre sütjük.

Máz a díszítéshez
  1. 1 db tojásfehérjét 15 dkg porcukorral kemény habbá verünk fel. Zacskóba vagy habzsákba töltve tetszőlegesen díszítjük a kihűlt formákat.

Megjegyzés

A tésztát javasolt néhány órát, vagy egy teljes éjszakát a hűtőben pihentetni.

Ha mégis keményebbre sikerül a mézeskalács, akkor tegyük őket zacskóba vagy műanyag dobozba és helyezzünk közéjük almaszeleteket.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..