Keto kenyér
Alacsony szénhidráttartalmú, lisztmentes (ketogén) kenyér, melyet bűntudat nélkül fogyaszthatunk. Egyszerűen elkészíthető, még dagasztani sem kell a tésztát, csak összekeverjük az alapanyagokat és már mehet is a sütőbe.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 200 g szezámmag vagy szezámmagliszt
- 50 g lenmag
- 250 g túró
- 4 db tojás
- 1 csapott teáskanál só
- 1,5 tasak sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés
- Ha nem szezámmaglisztet használunk, akkor a szezámmagot a lenmaggal daráljuk le.
- Szórjuk bele a sót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a tojásokat és a túrót, végül pedig keverjük össze jó alaposan.
- Egy keskeny hosszúkás tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a kész tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig süssük. Majd kihűlés után szeletelhetjük.
Megjegyzés
A hozzávalókból kifolyólag érdemes hűtőben tárolni.
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.