Keto kenyér

  • - április 21, 2020
  • Kedvelés!
Keto kenyér
Előkészítés
10 perc
Főzés
35 perc
Teljes idő
45 perc
 

Alacsony szénhidráttartalmú, lisztmentes (ketogén) kenyér, melyet bűntudat nélkül fogyaszthatunk. Egyszerűen elkészíthető, még dagasztani sem kell a tésztát, csak összekeverjük az alapanyagokat és már mehet is a sütőbe.

Fogás: Kenyér
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Egészséges, Ketogén, Lisztmentes, Szénhidrátcsökkentett
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 200 g szezámmag vagy szezámmagliszt
  • 50 g lenmag
  • 250 g túró
  • 4 db tojás
  • 1 csapott teáskanál
  • 1,5 tasak sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
Elkészítés
  1. Ha nem szezámmaglisztet használunk, akkor a szezámmagot a lenmaggal daráljuk le.

  2. Szórjuk bele a sót, a sütőport, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a tojásokat és a túrót, végül pedig keverjük össze jó alaposan.

  3. Egy keskeny hosszúkás tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és öntsük bele a kész tésztát.

  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig süssük. Majd kihűlés után szeletelhetjük.

Megjegyzés

A hozzávalókból kifolyólag érdemes hűtőben tárolni.

 

 

 

 

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..