Virslis tésztasaláta

  • - szeptember 1, 2018
  • Kedvelés!
Virslis tésztasaláta
Virslis tésztasaláta
Előkészítés
10 perc
Főzés
10 perc
Teljes idő
20 perc
 

Gyors és egyszerű vacsora ötlet, de egy könnyű ebédre is tökéletes választás a virslis tésztasaláta. Szinte percek alatt elkészíthető, így ha kevés időnk jut a főzésre, akkor ez a könnyű fogás tökéletes választás.

Fogás: Ebéd, Vacsora
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Tészta, Virsli
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg szarvacska tészta
  • 140 g tejföl
  • 150 g natúr joghurt
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál citromlé
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • fűszerpaprika (ízlés szerint)
  • 3-4 db virsli
  • 20 dkg füstölt sajt (karaván sajt)
  • 2 db paradicsom
  • 2 szál újhagyma
  • 1 db pritamin paprika
  • 1 db kisebb sárgarépa
Elkészítés
  1. A tésztát sós vízben készre főzzük.

  2. A szószhoz a tejfölt, a joghurtot, a majonézt és a mustárt kikeverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd kevés citrom levét is belecsavarjuk, és félretesszük.

  3. A zöldségeket megmossuk és felaprítjuk, a sárgarépát viszont nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

  4. A sajtot szintén apróbb kockákra vágjuk.

  5. A virslit karikákra vágjuk és mikróban néhány percig melegítjük.

  6. Ha mindennel megvagyunk, akkor a a tésztához keverjük az előkészített hozzávalókat, majd ráöntjük a szószt és alaposan összekeverjük.

  7. Ezt követően néhány percig hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy a tészta megszívja magát és az ízek összeérjenek.

Megjegyzés

Ízlés szerint más zöldségekkel is elkészíthető (pl. zellerszár), illetve azok mennyisége is változtatható.
A szószhoz keverhetünk még bazsalikomot és oregánót is.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..