Virslis tésztasaláta
Gyors és egyszerű vacsora ötlet, de egy könnyű ebédre is tökéletes választás a virslis tésztasaláta. Szinte percek alatt elkészíthető, így ha kevés időnk jut a főzésre, akkor ez a könnyű fogás tökéletes választás.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 20 dkg szarvacska tészta
- 140 g tejföl
- 150 g natúr joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál citromlé
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- fűszerpaprika (ízlés szerint)
- 3-4 db virsli
- 20 dkg füstölt sajt (karaván sajt)
- 2 db paradicsom
- 2 szál újhagyma
- 1 db pritamin paprika
- 1 db kisebb sárgarépa
Elkészítés
- A tésztát sós vízben készre főzzük.
- A szószhoz a tejfölt, a joghurtot, a majonézt és a mustárt kikeverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd kevés citrom levét is belecsavarjuk, és félretesszük.
- A zöldségeket megmossuk és felaprítjuk, a sárgarépát viszont nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.
- A sajtot szintén apróbb kockákra vágjuk.
- A virslit karikákra vágjuk és mikróban néhány percig melegítjük.
- Ha mindennel megvagyunk, akkor a a tésztához keverjük az előkészített hozzávalókat, majd ráöntjük a szószt és alaposan összekeverjük.
- Ezt követően néhány percig hűtőbe tesszük és hagyjuk, hogy a tészta megszívja magát és az ízek összeérjenek.
Megjegyzés
Ízlés szerint más zöldségekkel is elkészíthető (pl. zellerszár), illetve azok mennyisége is változtatható.
A szószhoz keverhetünk még bazsalikomot és oregánót is.
A szószhoz keverhetünk még bazsalikomot és oregánót is.