Máglyarakás

  • - november 27, 2020
  • Kedvelés!
Máglyarakás
Máglyarakás
Előkészítés
30 mins
Főzés
25 mins
Teljes idő
55 mins
 

Egy igazi klasszikus édesség recept, mely egész évben készíthető, és sokak kedvence. Egyszerűen elkészíthető és második fogásként is megállja a helyét egy tartalmas leves mellett.

Fogás: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Édesség, Egyszerű
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 8 db kifli (száraz kifli is lehet)
  • 4 db alma (hámozva)
  • 4 db tojás
  • 6 dl tej (lehetőség szerint zsírosabb, de lehet növényi tej is)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 1 db vanília kikapart magja (vagy vanília aroma, esetleg vaníliás cukor)
Elkészítés
  1. A kilfiket karikázzuk fel és áztassuk be a tejbe.

  2. A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját a cukorral és a vaníliával verjük fel, a fehérjét pedig egyenlőre tegyük félre. A sárgáját öntsük rá a kiflire és keverjük össze.

  3. Ezt követően az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon megpároljuk. Meghintjük fahéjjal és cukorral, és kicsit még puhítjuk.

  4. Egy jénai edényt kivajazunk és a tejes-tojásos kifli felét ráfektetjük, erre tesszük az almát, majd a kifliadag második felét. Megkenjük bőségesen lekvárral, majd kb. 20 percig sütjük 180 fokon.

  5. Eközben a tojásfehérjét felverjük és óvatosan keverünk ebbe is lekvárt, majd a máglyarakás tetejére kenjük és addig sütjük míg a fehérje kicsit megbarnul.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..