Máglyarakás

  • - november 27, 2020
  • Kedvelés!
Máglyarakás

Máglyarakás

Egy igazi klasszikus édesség recept, mely egész évben készíthető, és sokak kedvence. Egyszerűen elkészíthető és második fogásként is megállja a helyét egy tartalmas leves mellett.
Előkészítés30 mins
Főzés25 mins
Teljes55 mins
Course: Desszert
Cuisine: Magyar
Keyword: Édesség, Egyszerű
Adag: 6 adag

Hozzávalók

  • 8 db kifli (száraz kifli is lehet)
  • 4 db alma (hámozva)
  • 4 db tojás
  • 6 dl tej (lehetőség szerint zsírosabb, de lehet növényi tej is)
  • 15 dkg kristálycukor
  • 4 evőkanál szilvalekvár
  • 1 evőkanál fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 1 db vanília kikapart magja (vagy vanília aroma, esetleg vaníliás cukor)

Elkészítés

  • A kilfiket karikázzuk fel és áztassuk be a tejbe.
  • A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgáját a cukorral és a vaníliával verjük fel, a fehérjét pedig egyenlőre tegyük félre. A sárgáját öntsük rá a kiflire és keverjük össze.
  • Ezt követően az almát meghámozzuk, kimagozzuk és vékony cikkekre vágjuk, majd egy serpenyőben vajon megpároljuk. Meghintjük fahéjjal és cukorral, és kicsit még puhítjuk.
  • Egy jénai edényt kivajazunk és a tejes-tojásos kifli felét ráfektetjük, erre tesszük az almát, majd a kifliadag második felét. Megkenjük bőségesen lekvárral, majd kb. 20 percig sütjük 180 fokon.
  • Eközben a tojásfehérjét felverjük és óvatosan keverünk ebbe is lekvárt, majd a máglyarakás tetejére kenjük és addig sütjük míg a fehérje kicsit megbarnul.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..