Marlenka
Bár nehezen hasonlítható össze a boltokban kapható eredeti marlenkával, mégis istenien finom és percek alatt elfogy a családi asztalról. Tej és tojásmentes sütemény, sőt gluténmentesen is elkészíthető. Gyors és egyszerű, csupán arra kell figyelnünk, hogy a lapokat ne süssük túl.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
Piskóta
- 400 g liszt (vagy gluténmentes liszt)
- 200 g porcukor
- 30 g kakópor
- 8 g szódabikarbóna
- 60 g méz
- 250 g olvasztott margarin
Krém
- 1 l tej (vagy növényi tejital)
- 4 csomag vaníliás puding
- 24 g vaníliás cukor
- 300 g porcukor
- 375 g olvasztott margarin
Elkészítés
- A tésztához a lisztet, szódabikarbónát, a kakaót és a porcukrot kimérjük és egy tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a mézet és az olvasztott vajat, majd kézzel jól összedolgozzuk.
- A tésztát osszuk 4 egyenlő részre és formázzunk belőle bucikat.
- Mivel a tészta ragadós, így két sütőpapír között érdemes kisodorni vékony lapokra. Kb 25×20 cm-es téglalapokat vágunk ki a kisodort tészából.
- A lapokat a tepsi hátoldalán sütjük ki 180 fokra előmelegített sütőben, kb 6-8 percig.
- A sütőből kivéve a tészta még puha, de ahogy kihűl megkeményedik. Vigyázzunk rá, hogy el ne repedjen vagy törjön a kész piskóta.
- A krémhez keverjük el a pudingot az egy liter tejjel, és főzzük készre, majd hagyjuk kihűlni.
- Az olvasztott margarint verjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük el a pudinggal.
- A krémet szintén 4 egyenlő rétegben visszük fel a tésztára úgy, hogy végül felülre is krém kerüljön, amit kakaóporral alaposan megszórunk.
- Az összeállított süteményt tegyük egy éjszakára hűtőbe, hogy a tészta is megpuhuljon, és jól összeálljon az egész.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.