Fűszeres gombafasírt

  • - április 23, 2018
  • Kedvelés!
Fűszeres gombafasírt recept

 

Fűszeres gombafasírt
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
30 perc
 

A fasírt sokféle módon elkészíthető és ízesíthető. A húsos változaton kívül a zöldséges fasírt is igazi finomság lehet, mely krumplipüré, főzelékek mellé is elkészíthető, de akár hidegtálakat is gazdagíthatunk vele. Sőt akár vega hamburgerekbe is beilleszthető a húspogácsa helyett.

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Fasírt, Gomba
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • 3 db tojássárgája
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 db kifli
  • tej
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 1 kávéskanál
  • grillfűszer ízlés szerint
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
Elkészítés
  1. A vöröshagymát meghámozzuk és felaprítjuk, majd olajon megpirítjuk és félre tesszük.

  2. A kiflit felkarikázzuk és kevés tejbe beáztatjuk.

  3. Amennyiben egész gombát vettünk, úgy azokat szintén megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk fel, végül sózzuk, megszórjuk köménymaggal és olajon megpároljuk.

  4. A pirított hagymát és a megpárolt gombát összeöntjük, hozzáadjuk a tojás sárgáját, a tejbe beáztatott kiflit, a fűszerkeveréket, a tejfölt, és 1 kk borssal, sóval megszórjuk, majd jól összedolgozzuk. Kevés zsemlemorzsát is tehetünk hozzá, hogy könnyebben tudjunk belőle fasírt formát készíteni.

  5. A kész fasírtokat zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban kisütjük.

Fűszeres gombafasírt recept

Fűszeres gombafasírt recept krumplifőzelékkel

Ne hagyd ki! véletlen receptek..