Hortobágyi húsos palacsinta

  • - április 19, 2018
  • Kedvelés!
Hortobágyi húsos palacsinta recept

Hortobágyi húsos palacsinta

A palacsintát mindenki imádja! Így aztán ki ne szeretné az igazán könnyű tésztájú palacsintába töltött tejfölös, paprikás csirkét.
Előkészítés10 mins
Főzés1 hr
Teljes1 hr 10 mins
Course: Főétel, Palacsinta
Cuisine: Magyar
Keyword: Hortobágyi palacsinta, Magyaros, Tejfölös
Adag: 12 db

Hozzávalók

Palacsinta tésztához

  • 250 g liszt
  • 3 dl tej
  • 3 dl szénsavas víz
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • olaj a sütéshez (étolaj ajánlott)

A töltelékhez (pörkölthöz):

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csirkehús (csirkemell vagy csirkecomb)
  • olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 pohár tejföl

Elkészítés

  • Először feltesszük a csirke pörköltet. A vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon dinszteljük. Ha a hagyma már üveges hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, végül pedig felöntjük 1 dl vízzel. Belehelyezzük a lébe a csirkehúst, majd adunk hozzá még vizet, hogy majdnem ellepje a húsokat.
  • Míg a húsok főnek, elkészítjük a palacsintákat. A lisztet, a tojást, a sót és a tejet összekeverjük, egy habverővel jól felverjük, majd hozzáadjuk a vizet. A palacsintasütőt kikenjük olajjal majd felhevítjük, végül pedig a palacsintákat kisütjük úgy, hogy mindkét oldalát aranybarnára piruljon.
  • Ha a paprikás csirke megpuhult, kivesszük a léből és a csontos részeket eltávolítjuk. A húsokat egy aprítóba jól felaprítjuk, majd egy kis merőkanálnyi szaftot teszünk még a húshoz.  Szükség esetén sózzuk meg.
  • A visszamaradt szaftot leszűrjük és elkeverjük fél pohár tejföllel. Ezzel öntjük majd le az elkészült palacsintákat. 1-1 evőkanál pörkölttel megtöltjük a palacsintákat és a két szélét behajtva feltekerjük. Meglocsoljuk a mártással, majd egy kis tejfölt teszünk rá.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..