Hortobágyi húsos palacsinta
A palacsintát mindenki imádja! Így aztán ki ne szeretné az igazán könnyű tésztájú palacsintába töltött tejfölös, paprikás csirkét.
Adag: 12 db
Hozzávalók
Palacsinta tésztához
- 250 g liszt
- 3 dl tej
- 3 dl szénsavas víz
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- olaj a sütéshez (étolaj ajánlott)
A töltelékhez (pörkölthöz):
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csirkehús (csirkemell vagy csirkecomb)
- olaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- 1 pohár tejföl
Elkészítés
- Először feltesszük a csirke pörköltet. A vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon dinszteljük. Ha a hagyma már üveges hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát, végül pedig felöntjük 1 dl vízzel. Belehelyezzük a lébe a csirkehúst, majd adunk hozzá még vizet, hogy majdnem ellepje a húsokat.
- Míg a húsok főnek, elkészítjük a palacsintákat. A lisztet, a tojást, a sót és a tejet összekeverjük, egy habverővel jól felverjük, majd hozzáadjuk a vizet. A palacsintasütőt kikenjük olajjal majd felhevítjük, végül pedig a palacsintákat kisütjük úgy, hogy mindkét oldalát aranybarnára piruljon.
- Ha a paprikás csirke megpuhult, kivesszük a léből és a csontos részeket eltávolítjuk. A húsokat egy aprítóba jól felaprítjuk, majd egy kis merőkanálnyi szaftot teszünk még a húshoz. Szükség esetén sózzuk meg.
- A visszamaradt szaftot leszűrjük és elkeverjük fél pohár tejföllel. Ezzel öntjük majd le az elkészült palacsintákat. 1-1 evőkanál pörkölttel megtöltjük a palacsintákat és a két szélét behajtva feltekerjük. Meglocsoljuk a mártással, majd egy kis tejfölt teszünk rá.