Rakott cukkini

  • - február 21, 2021
  • Kedvelés!

Rakott cukkini

Ha egy könnyű, de mégis laktató ebédre, netán vacsorára vágysz, akkor ez a rakott cukkini recept remek választás lehet. Ízletes nyári finomság, mely köretnek is nagyszerű, de önmagában is megállja a helyét.
Előkészítés20 mins
Főzés20 mins
Teljes40 mins
Course: Ebéd, Vacsora
Cuisine: Magyar
Keyword: Cukkini, Húsmentes, Rakott étel
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 2 db cukkini
  • 4 db közepes burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 300 g sajt
  • 350 ml főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés kókuszolaj
  • 1 db közepes paradicsom ízlés szerint

Elkészítés

  • A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a burgonyát és a cukkinit pedig vékonyabb karikákra vágjuk.
  • A sajtot lereszeljük.
  • A vöröshagymát kevés olajon üvegesre főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és felöntjük tejszínnel.
  • Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül pedig 3-4 marék reszelt sajtot dobunk bele, és jól elkeverjük.
  • Jánaiba először belefektetjük a krumpli és a cukkini felét, ráöntjük a hagymás-tejszínes keverék egy részét, megszórjuk sajttal, majd még egy adag burgonya és cukkini sort teszünk. Ezt követően tehetünk egy sor felkarikázott paradicsomot a tetejére, rá pedig a maradék szószt és a sajtot.
  • 180 fokos sütőbe tesszük kb. 25-30 percre, és készre sütjük.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..