Rakott cukkini
Ha egy könnyű, de mégis laktató ebédre, netán vacsorára vágysz, akkor ez a rakott cukkini recept remek választás lehet. Ízletes nyári finomság, mely köretnek is nagyszerű, de önmagában is megállja a helyét.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 2 db cukkini
- 4 db közepes burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 300 g sajt
- 350 ml főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- kevés kókuszolaj
- 1 db közepes paradicsom ízlés szerint
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk, a burgonyát és a cukkinit pedig vékonyabb karikákra vágjuk.
- A sajtot lereszeljük.
- A vöröshagymát kevés olajon üvegesre főzzük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, és felöntjük tejszínnel.
- Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, végül pedig 3-4 marék reszelt sajtot dobunk bele, és jól elkeverjük.
- Jánaiba először belefektetjük a krumpli és a cukkini felét, ráöntjük a hagymás-tejszínes keverék egy részét, megszórjuk sajttal, majd még egy adag burgonya és cukkini sort teszünk. Ezt követően tehetünk egy sor felkarikázott paradicsomot a tetejére, rá pedig a maradék szószt és a sajtot.
- 180 fokos sütőbe tesszük kb. 25-30 percre, és készre sütjük.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.