Rakott pásztortarhonya

  • - március 25, 2018
  • Kedvelés!
Rakott pásztortarhonya
Előkészítés
5 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
35 perc
 

A pásztor tarhonyát a hagyományos módtól eltérően rakott változatban készítettük el. Igazi füstölt íz egy kis sajttal felturbózva.

Fogás: Főétel, Rakott étel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Egytálétel, Kolbászos, Tarhonya, Vidéki ízek
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 20 dkg tarhonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg kolbász
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só ízlés szerint
  • 4 dl víz
  • 1 pohár kis tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
  1. A szalonnát kockára vágjuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk. Kezdjük el pirítani a szalonnát, majd ha már engedett kevés zsírt adjuk hozzá a kolbászt és süssük ropogósra.

  2. Közben a hagymát felaprítjuk, valamint a paprikát is apróbb szeletekre vágjuk.

  3. A tarhonyát hozzáadjuk a húshoz és a szalonnás-kolbászos zsírban pár percig pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a felaprított hagymát és paprikát. Az egészet felöntjük vízzel, majd fűszerezzük. Letakarjuk fedővel és lassú tűzön hagyjuk rotyogni, hogy a tarhonya kellően megpuhuljon, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet.

  4. Amint elkészült, veszünk egy jénai tálat beleöntjük a tarhonya felét, elsimítjuk majd megkenjük telföllel a tetejét, erre rátesszük a második adag tarhonyát, végül ismét tejfölözzük és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..