Rakott pásztortarhonya
A pásztor tarhonyát a hagyományos módtól eltérően rakott változatban készítettük el. Igazi füstölt íz egy kis sajttal felturbózva.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 20 dkg tarhonya
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg kolbász
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
- 4 dl víz
- 1 pohár kis tejföl
- 15 dkg reszelt sajt
Elkészítés
- A szalonnát kockára vágjuk, a kolbászt pedig felkarikázzuk. Kezdjük el pirítani a szalonnát, majd ha már engedett kevés zsírt adjuk hozzá a kolbászt és süssük ropogósra.
- Közben a hagymát felaprítjuk, valamint a paprikát is apróbb szeletekre vágjuk.
- A tarhonyát hozzáadjuk a húshoz és a szalonnás-kolbászos zsírban pár percig pirítjuk, ezt követően hozzáadjuk a felaprított hagymát és paprikát. Az egészet felöntjük vízzel, majd fűszerezzük. Letakarjuk fedővel és lassú tűzön hagyjuk rotyogni, hogy a tarhonya kellően megpuhuljon, ha szükséges öntsünk még hozzá vizet.
- Amint elkészült, veszünk egy jénai tálat beleöntjük a tarhonya felét, elsimítjuk majd megkenjük telföllel a tetejét, erre rátesszük a második adag tarhonyát, végül ismét tejfölözzük és megszórjuk sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt meg nem pirul a tetején.