Sárgaborsó-főzelék
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető mennyei sárgaborsó-őzelék ebédre és vacsorára is tökéletes választás. A sárgaborsó magában véve olcsó és ráadásul igen egészséges is, továbbá szénhidrátban és rostban gazdag, így az emésztést is segíti.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- babérlevél
- olaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl tejföl
- só
- bors
Elkészítés
- A sárgaborsót átmossuk és néhány órára beáztathatjuk, de áztatás nélkül is felhasználhatjuk.Az öblítést követően a sárgaborsót tegyük fel kétszer annyi sós vízbe főni, majd adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük puhára.
- Dobjuk bele az áttört fokhagymát és fűszerezzük még borssal. Kevergessük néha, hogy ne égjen le, illetve adjunk hozzá vizet, ha szükséges.
- Míg puhul a sárgaborsó, addig elkészítjük a rántást. A vöröshagymát felaprítjuk, majd kb 0,5 dl olajon megdinszteljük. Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet és folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk.Belekeverünk 1 kávéskanálnyi fűszerpaprikát, majd felengedjük kb 2 dl hideg vízzel, és jól elkeverjük benne a tejfölt, végül pedig berántjuk vele a főzeléket.
- Néhány percig kevergetjük, hogy ne maradjon benne csomó, illetve össze is turmixolhatjuk.
- Tálalhatjuk pirított baconnal, virslivel vagy fasírttal.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.