Sárgaborsó-főzelék

  • - március 22, 2020
  • Kedvelés!
Sárgaborsó-főzelék
Előkészítés
15 perc
Főzés
45 perc
Teljes idő
1 óra
 

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető mennyei sárgaborsó-őzelék ebédre és vacsorára is tökéletes választás. A sárgaborsó magában véve olcsó és ráadásul igen egészséges is, továbbá szénhidrátban és rostban gazdag, így az emésztést is segíti.

Fogás: Ebéd, Vacsora
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Borsó, Főzelék, Sárgraborsó
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg sárgaborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • babérlevél
  • olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • bors
Elkészítés
  1. A sárgaborsót átmossuk és néhány órára beáztathatjuk, de áztatás nélkül is felhasználhatjuk.

    Az öblítést követően a sárgaborsót tegyük fel kétszer annyi sós vízbe főni, majd adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük puhára.

  2. Dobjuk bele az áttört fokhagymát és fűszerezzük még borssal.

    Kevergessük néha, hogy ne égjen le, illetve adjunk hozzá vizet, ha szükséges.

  3. Míg puhul a sárgaborsó, addig elkészítjük a rántást.

    A vöröshagymát felaprítjuk, majd kb 0,5 dl olajon megdinszteljük.

    Hozzáadunk 2 evőkanál lisztet és folyamatosan kevergetve kicsit megpirítjuk.

    Belekeverünk 1 kávéskanálnyi fűszerpaprikát, majd felengedjük kb 2 dl hideg vízzel, és jól elkeverjük benne a tejfölt, végül pedig berántjuk vele a főzeléket.

  4. Néhány percig kevergetjük, hogy ne maradjon benne csomó, illetve össze is turmixolhatjuk.

  5. Tálalhatjuk pirított baconnal, virslivel vagy fasírttal.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..