Vöröslencse főzelék

  • - október 20, 2019
  • Kedvelés!

Vöröslencse főzelék

Sokak konyhájában talán nem is fordul elő ez az alapanyag, ám érdemes tudni, hogy nagyon tápláló, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, sőt a vörös lencse még Omega 6 zsírsavakat is tartalmaz. Felhasználás előtt nem kell beáztatni, és mindössze 10-15 perc alatt puhára fő. Különlegessége, hogy nincs rajta a héja, emiatt is borsosabb az ára, viszont ezáltal az érzékenyebb gyomrúak is fogyaszthatják, tökéletesen beilleszthető diétákba, és olyan betegségek mellett is fogyasztható mint az epekő vagy a Crohn betegség.
Előkészítés10 minutes
Főzés25 minutes
Teljes30 minutes
Course: Ebéd
Cuisine: Magyar
Keyword: Ebéd, Főzelék, Lencse, Vöröslencse
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 db leveskocka
  • víz
  • 200 g vöröslencse
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 evőkanál liszt
  • babérlevél

Elkészítés

  • A vöröshagymát felaprítjuk és olajon megpároljuk.
  • Hozzáadjuk a lencsét, amit előtte nem kell beáztatni. Majd ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet.
  • Forralást követően beledobjuk a leveskockát, ízesítsük sóval és babérlevéllel, majd puhára főzzük kb. 20 percig.
  • A habarás elkészítéséhez a joghurtot és a lisztet simára keverjük, adunk hozzá pár kanál levet a főzelékből, végül pedig a lencséhez öntjük, és elvegyítjük

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..