Vöröslencse főzelék

  • - október 20, 2019
  • Kedvelés!
Vöröslencse főzelék
Előkészítés
10 perc
Főzés
25 perc
Teljes idő
30 perc
 

Sokak konyhájában talán nem is fordul elő ez az alapanyag, ám érdemes tudni, hogy nagyon tápláló, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, sőt a vörös lencse még Omega 6 zsírsavakat is tartalmaz. Felhasználás előtt nem kell beáztatni, és mindössze 10-15 perc alatt puhára fő. Különlegessége, hogy nincs rajta a héja, emiatt is borsosabb az ára, viszont ezáltal az érzékenyebb gyomrúak is fogyaszthatják, tökéletesen beilleszthető diétákba, és olyan betegségek mellett is fogyasztható mint az epekő vagy a Crohn betegség.

Fogás: Ebéd
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Ebéd, Főzelék, Lencse, Vöröslencse
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • 1 db leveskocka
  • víz
  • 200 g vöröslencse
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 evőkanál liszt
  • babérlevél
Elkészítés
  1. A vöröshagymát felaprítjuk és olajon megpároljuk.

  2. Hozzáadjuk a lencsét, amit előtte nem kell beáztatni. Majd ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet.

  3. Forralást követően beledobjuk a leveskockát, ízesítsük sóval és babérlevéllel, majd puhára főzzük kb. 20 percig.

  4. A habarás elkészítéséhez a joghurtot és a lisztet simára keverjük, adunk hozzá pár kanál levet a főzelékből, végül pedig a lencséhez öntjük, és elvegyítjük

Ne hagyd ki! véletlen receptek..