Vöröslencse főzelék
Sokak konyhájában talán nem is fordul elő ez az alapanyag, ám érdemes tudni, hogy nagyon tápláló, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, sőt a vörös lencse még Omega 6 zsírsavakat is tartalmaz. Felhasználás előtt nem kell beáztatni, és mindössze 10-15 perc alatt puhára fő. Különlegessége, hogy nincs rajta a héja, emiatt is borsosabb az ára, viszont ezáltal az érzékenyebb gyomrúak is fogyaszthatják, tökéletesen beilleszthető diétákba, és olyan betegségek mellett is fogyasztható mint az epekő vagy a Crohn betegség.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 1 db kisebb fej vöröshagyma
- olívaolaj
- 1 db leveskocka
- víz
- 200 g vöröslencse
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 evőkanál liszt
- só
- babérlevél
Elkészítés
- A vöröshagymát felaprítjuk és olajon megpároljuk.
- Hozzáadjuk a lencsét, amit előtte nem kell beáztatni. Majd ezt követően felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet.
- Forralást követően beledobjuk a leveskockát, ízesítsük sóval és babérlevéllel, majd puhára főzzük kb. 20 percig.
- A habarás elkészítéséhez a joghurtot és a lisztet simára keverjük, adunk hozzá pár kanál levet a főzelékből, végül pedig a lencséhez öntjük, és elvegyítjük