Sajtos rizsgolyó

  • - május 31, 2018
  • Kedvelés!
Sajtos rizsgolyó
Sajtos rizsgolyó
Előkészítés
15 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
45 perc
 

A rizs kedvelt köretek közé tartozik, sokféle módon felhasználható és variálható. A rizsgolyó recept egyszerűen, akár a megmaradt rizsből is elkészíthető. A gusztusos és kívánatos bundás falatok gyermekek részére is ötletes körítés lehet.

Fogás: Köret
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Falatka, Rizs, Sajt
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 2 merőkanál rizs
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • zsemlemorzsa
  • finomliszt
  • só ízlés szerint
  • olaj (a sütéshez)
Elkészítés
  1. A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd dupla annyi vízzel felöntjük és megfőzzük.

  2. 1 tojást jól felverünk, és kb. 5 dkg reszelt sajttal együtt a rizshez adjuk. A masszát sóval, esetleg ételízesítővel ízesítjük. A megmaradt sajtot felkockázzuk.

  3. Kb. egy kanálnyi rizsből gombócokat formázunk kézzel, belsejükbe pedig a felkockázott sajtot tesszük.

  4. A kész gombócokat panírozzuk a szokásos módon, lisztbe, tojásba végül a zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban néhány perc alatt készre sütjük.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..