Sajtos rizsgolyó
A rizs kedvelt köretek közé tartozik, sokféle módon felhasználható és variálható. A rizsgolyó recept egyszerűen, akár a megmaradt rizsből is elkészíthető. A gusztusos és kívánatos bundás falatok gyermekek részére is ötletes körítés lehet.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 2 merőkanál rizs
- 2 db tojás
- 10 dkg sajt
- zsemlemorzsa
- finomliszt
- só ízlés szerint
- olaj (a sütéshez)
Elkészítés
- A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd dupla annyi vízzel felöntjük és megfőzzük.
- 1 tojást jól felverünk, és kb. 5 dkg reszelt sajttal együtt a rizshez adjuk. A masszát sóval, esetleg ételízesítővel ízesítjük. A megmaradt sajtot felkockázzuk.
- Kb. egy kanálnyi rizsből gombócokat formázunk kézzel, belsejükbe pedig a felkockázott sajtot tesszük.
- A kész gombócokat panírozzuk a szokásos módon, lisztbe, tojásba végül a zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban néhány perc alatt készre sütjük.