Sajtos rizsgolyó

  • - május 31, 2018
  • Kedvelés!
Sajtos rizsgolyó

Sajtos rizsgolyó

A rizs kedvelt köretek közé tartozik, sokféle módon felhasználható és variálható. A rizsgolyó recept egyszerűen, akár a megmaradt rizsből is elkészíthető. A gusztusos és kívánatos bundás falatok gyermekek részére is ötletes körítés lehet.
Előkészítés15 minutes
Főzés30 minutes
Teljes45 minutes
Course: Köret
Cuisine: Magyar
Keyword: Falatka, Rizs, Sajt
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 2 merőkanál rizs
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sajt
  • zsemlemorzsa
  • finomliszt
  • só ízlés szerint
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés

  • A rizst kevés olajon megpirítjuk, majd dupla annyi vízzel felöntjük és megfőzzük.
  • 1 tojást jól felverünk, és kb. 5 dkg reszelt sajttal együtt a rizshez adjuk. A masszát sóval, esetleg ételízesítővel ízesítjük. A megmaradt sajtot felkockázzuk.
  • Kb. egy kanálnyi rizsből gombócokat formázunk kézzel, belsejükbe pedig a felkockázott sajtot tesszük.
  • A kész gombócokat panírozzuk a szokásos módon, lisztbe, tojásba végül a zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró olajban néhány perc alatt készre sütjük.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..