Kínai pirított tészta
A kínai konyha igen népszerű országunkban is, legkedveltebb fogása pedig a kínai pirított tészta. Pikáns íz és egyszerű elkészítési mód jellemzi, lehetetlen ellenállni neki és mértéket tartani.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 1 db csirkemellfilé
- 1 csomag spagetti tészta
- lila káposzta, de sima káposzta is használható
- 1 db nagyobb sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- só
- bors
- kínai/ázsiai fűszerkeverék
- szójaszósz
Elkészítés
- A tésztát külön, félig kifűzzük.
- A csirkemellfilét hosszabb darabokra vágjuk, és a zöldségeket is hosszú, vékony csíkokra szeleteljük.
- A csirkehúst olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket. Megszórjuk az ázsiai fűszerkeverékkel és tovább pároljuk.
Érdemes jobban fűszerezni, inkább legyen sósabb, mivel a tészta úgyis enyhíti az ízét. - Ha a zöldségek már megpuhultak, felöntjük szójaszósszal, majd a kész tésztával összekeverjük. Ezt követően amennyiben szükséges még fűszerezzük, és néhány percig pirítjuk.