
Zöldborsós csirkemell ragu
Előkészítés
10 mins
Főzés
30 mins
Teljes idő
40 mins
Ízletes csirkemell ragu mely percek alatt elkészíthető és egyáltalán nem bonyoult recept.
Fogás:
Ebéd, Főétel
Konyha:
Magyar
Kulcsszó:
Csirkeragu
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 1 db nagyobb csirkemell filé
- 20 dkg zöldborsó
- 1 db közepes vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- fél db pörköltszaft kocka
- 0,5 teáskanál bazsalikom
- 0,5 teáskanál fokhagymapor
- 0,5 teáskanál kakukkfű
- petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
- olaj
Elkészítés
-
A csirkemellfilét hosszúkás darabokra vágjuk.
-
A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk.
-
Hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk és borsozzuk, majd fehéredésíg sütjük.
-
Ha a csirke teljesen kifehéredett, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a borsót, és a fűszereket. Öntsül fel kevés vízzel és fedő alatt főzzük puhára.
-
Ízlés szerint adhatunk még hozzá fűszereket.
-
Köretnek pároljunk hozzá rizst vagy bulgurt.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.