Zöldborsós csirkemell ragu

  • - december 22, 2020
  • Kedvelés!
Zöldborsós csirkemell ragu
Előkészítés
10 mins
Főzés
30 mins
Teljes idő
40 mins
 

Ízletes csirkemell ragu mely percek alatt elkészíthető és egyáltalán nem bonyoult recept.

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Csirkeragu
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 1 db nagyobb csirkemell filé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • fél db pörköltszaft kocka
  • 0,5 teáskanál bazsalikom
  • 0,5 teáskanál fokhagymapor
  • 0,5 teáskanál kakukkfű
  • petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • olaj
Elkészítés
  1. A csirkemellfilét hosszúkás darabokra vágjuk.

  2. A vöröshagymát felaprítjuk, majd olajon megpároljuk.

  3. Hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk és borsozzuk, majd fehéredésíg sütjük.

  4. Ha a csirke teljesen kifehéredett, akkor adjuk hozzá a paradicsompürét, a borsót, és a fűszereket. Öntsül fel kevés vízzel és fedő alatt főzzük puhára.

  5. Ízlés szerint adhatunk még hozzá fűszereket.

  6. Köretnek pároljunk hozzá rizst vagy bulgurt.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..