Juhtúrós rakott csirkemell
Egyszerűen elkészíthető rakott étel, mely igazán különleges is. A juhtúró pikáns ízt kölcsönöz, és mivel az egész étel elég krémes lesz, párolt rizzsel tökéletes menüt biztosít az egész család számára.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 1 db nagyobb csirkemellfilé
- 15 dkg juhtúró
- 15 dkg tehéntúró
- 1 db kis pohár tejföl (20%-os)
- 20 dkg trappista sajt
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál bazsalikom
- friss petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés
- A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit klopfoljuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk és serpenyőben kisütjük.
- Ezt követően a kimért túrókat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a pohár tejfölt, enyhén sózzuk, borsozzuk. Mivel a juhtúró elég sós, így figyeljünk a sómennyiségre. Hozzáadjuk a további fűszereket, majd jól összedolgozzuk.
- A megsült húsokat jénai tálba fektetjük, ráöntjük a túrós keveréket úgy, hogy a húsokat befedje. Megszórjuk reszelt sajttal, végül pedig apróra vágott petrezselyemmel.
- 180 fokra előmelegített sütőbe addig sütjük, míg a sajt enyhén meg nem pirul.
- Párolt rizzsel tálaljuk.