Juhtúrós rakott csirkemell

  • - július 17, 2018
  • Kedvelés!
Juhtúrós rakott csirkemell

 

Juhtúrós rakott csirkemell
Előkészítés
20 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
50 perc
 

Egyszerűen elkészíthető rakott étel, mely igazán különleges is. A juhtúró pikáns ízt kölcsönöz, és mivel az egész étel elég krémes lesz, párolt rizzsel tökéletes menüt biztosít az egész család számára.

Fogás: Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Csirkemell, Juhtúró
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 1 db nagyobb csirkemellfilé
  • 15 dkg juhtúró
  • 15 dkg tehéntúró
  • 1 db kis pohár tejföl (20%-os)
  • 20 dkg trappista sajt
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál bazsalikom
  • friss petrezselyem
  • bors
  • olaj
Elkészítés
  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kicsit klopfoljuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk és serpenyőben kisütjük.

  2. Ezt követően a kimért túrókat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a pohár tejfölt, enyhén sózzuk, borsozzuk. Mivel a juhtúró elég sós, így figyeljünk a sómennyiségre. Hozzáadjuk a további fűszereket, majd jól összedolgozzuk.

  3. A megsült húsokat jénai tálba fektetjük, ráöntjük a túrós keveréket úgy, hogy a húsokat befedje. Megszórjuk reszelt sajttal, végül pedig apróra vágott petrezselyemmel.

  4. 180 fokra előmelegített sütőbe addig sütjük, míg a sajt enyhén meg nem pirul.

  5. Párolt rizzsel tálaljuk.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..