Teljes kiőrlésű zsemle

  • - augusztus 2, 2018
  • Kedvelés!
Teljes kiőrlésű zsemle

Teljes kiőrlésű zsemle

Miért ne készítsünk zsemlét házilag, ha egyszer pofon egyszerű és így legalább valóban tudjuk milyen hozzávalókat tartalmaz. Süss egy adag teljes kiőrlésű zsemlét a hétvégén, és tedd egészségessé a reggeleket.
Előkészítés10 mins
Főzés30 mins
Teljes40 mins
Course: Reggeli
Cuisine: Magyar
Keyword: Házi zsemle, Péksütemény
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 50 dkg rozsliszt
  • 10 dkg finom búzaliszt
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 evőkanál
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3,5 dl langyos víz
  • magok (lenmag, szezámmag stb)

Elkészítés

  • A száraz hozzávalókat mérjük ki és egy keverőtálba keverjük össze. Ezt követően folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és jól dolgozzuk össze a tésztát.
  • Tegyük a tésztához a magokat, és gyúrjuk át még egyszer alaposan.
  • Formázzunk tenyérnyi zsemléket, majd helyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A zsemlék tetejét vágjuk be, és ízlés szerint szórjuk meg még magokkal.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig. 
  • A kész zsemléket vegyük ki, tegyük tálba, és takarjuk le konyharuhával vagy fóliával, hogy ne száradjanak ki.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..