Teljes kiőrlésű zsemle

  • - augusztus 2, 2018
  • Kedvelés!
Teljes kiőrlésű zsemle
Teljes kiőrlésű zsemle
Előkészítés
10 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
40 perc
 

Miért ne készítsünk zsemlét házilag, ha egyszer pofon egyszerű és így legalább valóban tudjuk milyen hozzávalókat tartalmaz. Süss egy adag teljes kiőrlésű zsemlét a hétvégén, és tedd egészségessé a reggeleket.

Fogás: Reggeli
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Házi zsemle, Péksütemény
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg rozsliszt
  • 10 dkg finom búzaliszt
  • 1 tasak szárított élesztő
  • 1 evőkanál
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 3,5 dl langyos víz
  • magok (lenmag, szezámmag stb)
Elkészítés
  1. A száraz hozzávalókat mérjük ki és egy keverőtálba keverjük össze. Ezt követően folyamatosan adagoljuk hozzá a langyos vizet, és jól dolgozzuk össze a tésztát.

  2. Tegyük a tésztához a magokat, és gyúrjuk át még egyszer alaposan.

  3. Formázzunk tenyérnyi zsemléket, majd helyezzük a sütőpapírral kibélelt tepsibe. A zsemlék tetejét vágjuk be, és ízlés szerint szórjuk meg még magokkal.

  4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 30 percig. 

  5. A kész zsemléket vegyük ki, tegyük tálba, és takarjuk le konyharuhával vagy fóliával, hogy ne száradjanak ki.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..