Lekváros morzsasüti
A legegyszerűbb sütemény recept, amely gyors és istenien finom, sőt sokféleképpen variálható is. Tökéletes bármilyen alkalomra.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
Tésztához
- 16 dkg liszt
- 11 dkg vaj
- 5 dkg cukor
Töltelékhez
- szilva vagy baracklekvár (érdemes darabosabb, sűrűbb fajtát választani)
Morzsához
- 50 g apró szemű zabpehely
- 5 dkg cukor
- 6 dkg vaj
Elkészítés
- A tésztához a vajat olvasszuk fel, majd a többi hozzávalóval együtt keverjük össze, és fél órára tegyük a hűtőbe.
- Kisebb tepsit béleljünk ki sütöpapírral, majd fél óra letelte után morzsoljuk bele a tészát, és egyenletesen nyomkodjuk el a tepsiben.
- 150 fokra előmelegített sütőben süssük a tésztát kb. 15 percig.
- Ez idő alatt morzsoljuk össze a vajat a zabpehellyel és a cukorral.
- A félig megsült tészát hagyjuk pár percig hűlni, kenjük meg vastagabban lekvárral, a tetejére pedig szórjuk rá a mozsát egyenletesen.
- 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Töltelék elkészíthető bármilyen gyümölcsből is (pl. meggy, alma, cseresznye, áfonya stb.)
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.