Gofri

  • - február 3, 2020
  • Kedvelés!
Gofri
Előkészítés
35 perc
Főzés
10 perc
Teljes idő
45 perc
 

Édes és ropogós finomság, mely percek alatt elkészíthető. Gyermekkorunk nagy kedvence, melyet most is előszeretettel fogyasztunk.

Fogás: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Desszert, Édesség, Gofri
Adag: 12 db
Hozzávalók
  • 50 dkg finomliszt
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 20 dkg margarin
  • 5 dl tej
  • 4 db egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • olaj a sütéshez
Elkészítés
  1. A hozzávalókat egy keverőtálban kézi habverő segítségével krémesre, csomómentesre keverjük, majd kb. fél órát pihenni hagyjuk.

  2. A gofrisütőt felmelegítjük és kikenjük olajjal.

  3. A sütőbe kanalazunk egy adag tésztát, majd aranybarnára és ropogósra sütjük.

    A sütési idő eltérő lehet, viszont a lényeg, hogy a gofri kívül szép barna és ropogós, belül pedig puha legyen.

  4. Ízlés szerint tálaljuk tejszínhabbal és gyümölcsökkel, lekvárral, nutellával, porcukorral, vaníliapudinggal, fagylaltgombócokkal stb.

Megjegyzés

A tej növényi tejjel is helyettesíthető.

Az elkészült gofrikat érdemes sütőrácsra tenni, de semmiképpen se egymás tetejére, hogy a gőz szabadon távozhasson és a tészta ne legyen vizes, gumiszerű.

 

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..