Virslis lecsó rizzsel

  • - december 22, 2021
  • Kedvelés!

Virslis lecsó rizzsel

A lecsó ezernyi változata ismert, hagyományos magyar klasszikus. Virslivel és párolt rizzsel igazán könnyed és laktató étel nyáron.
Előkészítés10 mins
Főzés35 mins
Teljes45 mins
Course: Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Gyors étel, Könnyű fogás, Lecsó, Nyári étel
Adag: 2 adag

Hozzávalók

  • 9 db TV paprika
  • 3 db paradicsom
  • 2 fej közepes nagyságú vöröshagyma
  • bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 5 db virsli (ízlés szerint több is lehet)
  • 20 dkg füstölt szalonna (ízlés szerint)

Elkészítés

  • Mossuk meg a zöldségeket. A paprikát csumázzuk ki és karikázzuk fel, a paradicsomot és a hagymát vágjuk kisebb darabokra.
  • Kockázzuk fel a szalonnát a virslit pedig vágjuk karikákra.
  • A szalonnát kevés olajon kezdjük el pirítani, adjuk hozzá a felaprított hagymát és pároljuk néhány percig.
  • Keverjük hozzá a paprikát, majd ha már kicsit összeesett, tegyük bele a felkockázott paprdicsomot is.
  • Szórjuk meg pirospaprikával, fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint majorannával, majd fedő alatt pároljuk.
  • Amikor már majdnem kész, öntsük hozzá a virslit és főzzük készre a lecsót néhány perc alatt.
  • Párolt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..