Virslis lecsó rizzsel
A lecsó ezernyi változata ismert, hagyományos magyar klasszikus. Virslivel és párolt rizzsel igazán könnyed és laktató étel nyáron.
Adag: 2 adag
Hozzávalók
- 9 db TV paprika
- 3 db paradicsom
- 2 fej közepes nagyságú vöröshagyma
- só
- bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- 5 db virsli (ízlés szerint több is lehet)
- 20 dkg füstölt szalonna (ízlés szerint)
Elkészítés
- Mossuk meg a zöldségeket. A paprikát csumázzuk ki és karikázzuk fel, a paradicsomot és a hagymát vágjuk kisebb darabokra.
- Kockázzuk fel a szalonnát a virslit pedig vágjuk karikákra.
- A szalonnát kevés olajon kezdjük el pirítani, adjuk hozzá a felaprított hagymát és pároljuk néhány percig.
- Keverjük hozzá a paprikát, majd ha már kicsit összeesett, tegyük bele a felkockázott paprdicsomot is.
- Szórjuk meg pirospaprikával, fűszerezzük sóval, borssal, ízlés szerint majorannával, majd fedő alatt pároljuk.
- Amikor már majdnem kész, öntsük hozzá a virslit és főzzük készre a lecsót néhány perc alatt.
- Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.