Tejszínes gyümölcsleves főzés nélkül
Igazi hűsítő finomság, mely szinte percek alatt elkészíthető. Készítsd tavaszi és nyári lédús gyümölcsökből, mely levesként és desszertként is felfrissít, hiszen vitaminokban és rostokban is gazdag. Csodálatosan krémes és selymes állag, nagyon ízletes.
Adag: 8 adag
Hozzávalók
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 üveg sárgabarack befőtt
- 2,5 dl tejszín
- 0,5 l víz
- 0,5 l hideg tej
- cukor vagy méz (édesítéshez ízlés szerint)
- 1 db citrom leve
- fahéj, vanília aroma, citrom reszelt héja (ízlés szerint)
Elkészítés
- A friss gyümölcsöket mossuk meg, majd csepegtessük le, míg a gyümölcsbefőtteket szűrjük le és tegyük külön tálba. A nagyobb gyümölcs darabokat kisebbekre apríthatjuk.
- A tejszínt verjük fel külön edénybe, majd adjuk hozzá a vizet és a hideg tejet, végül pedig a gyümölcsök levét ízlés szerinti mennyiségben.
- Ízesítsük cukorral vagy mézzel, és adjuk hozzá a kifacsart citrom levét. Ezt keverjük tovább, végül ha besűrűsödött, adjuk hozzá a gyümölcsöket.
- Egy órát tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek és, hogy kicsit még besűrűsödjön a leves.
Megjegyzés
Ízlés szerint bármilyen friss gyümölccsel is készíthető (áfonya, cseresznye, sárgadinnye, málna, ribizli stb