Pestos csirkemell leveles tésztában
Nem mindennapi, egészséges étel a pesto szósz kedvelőinek. Rizzsel és párolt zöldséggel is tálalható, ízlés szerint.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 2 db csirkemell filé
- pesto szósz
- leveles tészta
- só
- bors
Elkészítés
- A csirkemellfilét tenyérnyi szeletekre vágjuk, sózzuk és borsozzuk és kicsit kiolajozott tepsibe vagy jénai tálba tesszük. Tetejére 1 púpozott kanál pestot elkenünk.
- Ezt követően a vajas leveles tésztát hosszabb csíkokra vágjuk és ezekkel befedjük a csirkemelleket úgy, hogy a széleit a hús alá hajtogatjuk. A tésztát tojás sárgájával megkenhetjük, majd az egészet még olíva olajjal meghintjük és 200 °C-on 30 percig sütjük.
- Amint a csirke kellően megpuhult és a tészta is megpirult, kivesszük, és párolt rizzsel tálaljuk.