Póréhagymás burgonyakrémleves

  • - július 31, 2018
  • Kedvelés!
Póréhagymás burgonyakrémleves
Póréhagymás burgonyakrémleves
Előkészítés
15 perc
Főzés
35 perc
Teljes idő
50 perc
 

Ha egy igazán különleges, ám egyszerű krémlevesre vágysz, akkor ezt az isteni burgonyakrémlevest ki kell próbálnod. Egy kevés édesburgonyával, póréhagymával, valamint szerecsendióval dobtuk fel az egészet, ezáltal még kellemesebb ízvilágot kaptunk.

Friss pirítóssal egyszerűen ellenállhatatlan. Mivel elég kiadós, így egy könnyű főétel mellé ajánljuk, akár töltött lángos, vagy pogácsa mellé.

Fogás: Leves
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Burgonya, Krémleves, Póréhagyma
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 50 dkg burgonya
  • 1 db édesburgonya
  • 2 db zöldségleveskocka
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 200 ml főzőtejszín
  • 10 dkg füstölt sajt (karaván sajt)
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • bors
Elkészítés
  1. A burgonyákat megpucoljuk, megmossuk, felkockázzuk, majd egy nagyobb lábasba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.

  2. Beledobjuk a leveskockákat, a megpucolt és a félbevágott vöröshagymát, majd az egészet puhára főzzük.

  3. Ha a krumpli már majdnem megpuhult adjuk hozzá a felkarikázott póréhagymát is, és további 5 percig főzzük.

  4. Ezt követően adjuk hozzá a reszelt füstölt sajtot, és ízlés szerint fűszerezzük a sóval, borssal, valamint a szerecsendióval.

  5. Végezetül botmixerrel pürésítjük az egészet, közben pedig öntsük hozzá a főzőtejszínt, hogy krémes állagot kapjunk, és ezt követően 2-3 percig lassú tűzön forraljuk tovább.

  6. Karikára vágott póréhagymával és pirítóssal tálaljuk.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..