Részeges csirke
Pikáns és igazán különleges recept, melyet nem bonyolult feladat elkészíteni. Nemcsak egy hétköznapi ebédnek, de ünnepi fogásnak is tökéletes választás.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 1 egész csirkemellfilé
- 4 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
- 2 evőkanál vaj
- 1 db vöröshagyma
- 4 cikk fokhagyma
- 20 dkg gomba
- 2 közepes sárgarépa
- 2 db babérlevél (vagy 1 kk őrölt)
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 kevés petrezselyem
Elkészítés
- A csirkemellet megtisztítjuk, feldaraboljuk és megszórjuk sóval, borssal, majd forgassuk bele a lisztbe.
- A vajat felolvasztjuk és megsütjük benne a csirkehúst. Ha megpirultak, vegyük ki egy kisebb tálba és tegyük félre.
- A vöröshagymát vágjuk kockákra, a fokhagymát nyomjuk szét, a sárgarépát karikázzuk fel, végül pedig a gombát is aprítsuk fel, ha abból frisset vásároltunk.
- A visszamaradt zsiradékba pirítsuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a sárgarépát és a gombát, majd pároljuk néhány percig.
- Ha félig megpuhultak a zöldségek, akkor szórjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a babérlevelet és öntsük fel a borral. Jól keverjük össze és tegyük bele a csirkedarabokat, majd főzzük puhára az egészet.
- Végezetül szórjuk meg friss petrezselyemmel és tálaljuk rizzsel.