Joghurtos csirke rizzsel
Nálunk az egyik kedvenc ez az isteni puha csirkemell, mely rizzsel vagy burgonyapürével egy igazán kiadós ebéd az egész családnak. Kalóriaszegény is, hiszen a csirkemellet nem forgattuk be vastag bundába, hanem csak egy enyhe, de ízletes joghurtos "borogatást" kapott.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 1 egész csirkemellfilé
- 2 doboz natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- fél citrom leve és reszelt héja
- só
- bors
- 1 evőkanál liszt
- olaj a sütéshez (vagy kókuszzsír)
Elkészítés
- A 2 kis pohár joghurtot egy keverőtálba öntünk és fűszerezzük sóval, borssal, hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, belefacsarjuk a citrom levét, héját pedig belereszeljük, majd jól összekeverjük.
- A joghurtos szószba forgatjuk a felszeletelt csirkemellet és hűtőben 1-2 órára pihentetjük.
- Ez idő alatt elkészítjük a párolt rizst.
- Miután a hús jól megszívta magát a joghurtos szósszal, adunk hozzá kb egy evőkanál lisztet, melyet jól elkeverünk a hússal.
- A bepácolt húsokat teflon serpenyőben kevés olajat megsütjük.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.