Tepsis palacsinta lekvárral és mogyoróvajjal
Finom és gyors tepsis palacsinta recept, ha nincs idő a sütésre, de valami igazán különleges desszertre vágysz, vagy éppen betoppantak a vendégek. Csak 10 perc elkészíteni és 15 perc megsütni. Készítsd el gyümölcslekvárral és mogyoróvajjal, vagy szórd tele gyümölcsökkel, esetleg nutellával.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 100 g porcukor
- fél teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 350 ml tej
- 4 db tojás
- 4 evőkanál növényi olaj
- 3 evőkanál mogyoróvaj
- 3 evőkanál gyümölcslekvár (pl. szilva, eper, málna)
Elkészítés
- A lisztet, porcukrot kimérjük és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
- Keverjük bele a sót és a sütőport, majd öntsük hozzá a tejet.
- Ezt követően jöhet a 4 tojás és a 4 evőkanál növényi olaj.
- Kézi habverővel keverjük addig míg sima, sűrű és fényes tésztát nem kapunk.
- A kikevert tésztát öntsük egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Végül vegyük a 3-3 evőkanál lekvárt és a mogyoróvajat, amit mikróban kicsit melegítsünk meg és keverjük fel.
- Kanalazzuk a tésztába, majd a kanál vékony végével vagy villával körkörösen húzzuk szét a tésztában.
- 160 fokra előmelegített sütőben süssük 15 percig.
Megjegyzés
