Kuszkuszos-sárgarépás lepény

  • - november 13, 2019
  • Kedvelés!
Kuszkuszos-sárgarépás lepény

Kuszkuszos-sárgarépás lepény

Istenien finom és egészséges lepény, mely előételnek, főételnek vagy éppen egy vegetáriánus burgerben is megállja a helyét. Nemcsak az íze, de színe is tökéletes. A kuszkusz könnyen és gyorsan elkészíthető, és sokféleképpen felhasználható.
Előkészítés15 minutes
Főzés35 minutes
Teljes50 minutes
Course: Főétel
Cuisine: Magyar
Keyword: Egészséges, Kuszkusz, lepény, Sárgarépa
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 13 dkg kuszkusz
  • 1 db vöröshagyma
  • 25 dkg sárgarépa
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 1 evőkanál túró
  • 1 db tojás
  • 1 db zöldséges leveskocka
  • bors
  • 3 dl víz (kb)
  • olívaolaj
  • vaj
  • 3-4 evőkanál liszt

Elkészítés

  • A kuszkusz elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a kuszkuszt, elkeverjük benne a zöldséges kockát, majd fedő alatt kb 10 percig hagyjuk duzzadni.
  • Eközben a hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát pedig finomra reszeljük.
  • Serpenyőben vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, majd további 3 percig pároljuk. Ezt követően ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a curryport és a kakukkfüvet.
  • Egy nagyobb keverőtálba tesszük a félig kihűlt kuszkuszt, a megpárolt zöldségeket, a tojást, a túrót, és a lisztet, majd jól összekeverjük. Amennyiben szükséges, úgy ízlés szerint még fűszerezhető.
  • Benedvesített kézzel lepényeket formálunk, melyeket serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk mindkét oldalról.
  • A lepényeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Néhány recept nem ír lisztet, viszont anélkül a lepény nekünk szétesett. Elegendő annyi lisztet hozzákeverni, hogy a massza ne legyen olyan ragadós állagú, hanem kicsit tömöttebb.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..