Kuszkuszos-sárgarépás lepény
Istenien finom és egészséges lepény, mely előételnek, főételnek vagy éppen egy vegetáriánus burgerben is megállja a helyét. Nemcsak az íze, de színe is tökéletes. A kuszkusz könnyen és gyorsan elkészíthető, és sokféleképpen felhasználható.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 13 dkg kuszkusz
- 1 db vöröshagyma
- 25 dkg sárgarépa
- 1 teáskanál currypor
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 evőkanál túró
- 1 db tojás
- 1 db zöldséges leveskocka
- só
- bors
- 3 dl víz (kb)
- olívaolaj
- vaj
- 3-4 evőkanál liszt
Elkészítés
- A kuszkusz elkészítéséhez a vizet felforraljuk, beletesszük a kuszkuszt, elkeverjük benne a zöldséges kockát, majd fedő alatt kb 10 percig hagyjuk duzzadni.
- Eközben a hagymát apró kockákra vágjuk, a sárgarépát pedig finomra reszeljük.
- Serpenyőben vajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a sárgarépát, majd további 3 percig pároljuk. Ezt követően ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a curryport és a kakukkfüvet.
- Egy nagyobb keverőtálba tesszük a félig kihűlt kuszkuszt, a megpárolt zöldségeket, a tojást, a túrót, és a lisztet, majd jól összekeverjük. Amennyiben szükséges, úgy ízlés szerint még fűszerezhető.
- Benedvesített kézzel lepényeket formálunk, melyeket serpenyőben felhevített olajon megpirítjuk mindkét oldalról.
- A lepényeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Néhány recept nem ír lisztet, viszont anélkül a lepény nekünk szétesett. Elegendő annyi lisztet hozzákeverni, hogy a massza ne legyen olyan ragadós állagú, hanem kicsit tömöttebb.