Sajttal sonkával töltött lángos

  • - augusztus 25, 2018
  • Kedvelés!
Sajttal sonkával töltött lángos
Sajttal sonkával töltött lángos
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
30 perc
 

A lángos a magyar konyha hagyományos lepénye, melynek kefires változatát készítettük el, ami kevésbé olajos. Hogy még extrább legyen füstölt sajttal és sonkával töltöttük meg.

Fogás: Ebéd, Vacsora
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Házias, Lángos
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 42 dkg liszt
  • 1 doboz kefir
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 12 dkg füstölt sajt (karaván)
  • 12 dkg prágai sonka
  • olaj a sütéshez
Elkészítés
  1. A lisztet kimérjük és egy nagyobb keverőtálba tesszük.

  2. A langyos tejbe elkeverjük az élesztőt és megszórjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a liszthez.

  3. A félig kész masszához adjuk a további hozzávalókat is, a sót, a kis doboz kefirt és a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.

  4. Az így elkészült tésztát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.

  5. Miután a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda méretű golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra kinyújtjuk.

  6. A közepére szórjuk a reszelt sajtot és a felkockázott sonkát, majd félbehajtjuk, a széleit pedig gondosan benyomkodjuk akár egy villa segítségével.

  7. Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.

  8. Snidlinges tejföllel kínálhatjuk.

Megjegyzés

Amikor a lángosokat megtöltjük a sajttal és a sonkával, előtte a kinyújtott tésztát kevés tejföllel megkenhetjük, ezáltal sokkal krémesebb lesz a töltelék.

A meggyúrt tészta akár 4-5 napig is eláll a hűtőben, így ne aggódjunk, ha esetleg több adagot készítettünk belőle.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..