Sajttal sonkával töltött lángos

  • - augusztus 25, 2018
  • Kedvelés!
Sajttal sonkával töltött lángos

Sajttal sonkával töltött lángos

A lángos a magyar konyha hagyományos lepénye, melynek kefires változatát készítettük el, ami kevésbé olajos. Hogy még extrább legyen füstölt sajttal és sonkával töltöttük meg.
Előkészítés10 mins
Főzés20 mins
Teljes30 mins
Course: Ebéd, Vacsora
Cuisine: Magyar
Keyword: Házias, Lángos
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 dl tej
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 42 dkg liszt
  • 1 doboz kefir
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 12 dkg füstölt sajt (karaván)
  • 12 dkg prágai sonka
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

  • A lisztet kimérjük és egy nagyobb keverőtálba tesszük.
  • A langyos tejbe elkeverjük az élesztőt és megszórjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a liszthez.
  • A félig kész masszához adjuk a további hozzávalókat is, a sót, a kis doboz kefirt és a tojást, majd az egészet jól összedolgozzuk, hogy ruganyos tésztát kapjunk.
  • Az így elkészült tésztát legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
  • Miután a tészta megkelt, lisztezett munkafelületen golflabda méretű golyókat formázunk belőle, és kör alakúra, egészen vékonyra kinyújtjuk.
  • A közepére szórjuk a reszelt sajtot és a felkockázott sonkát, majd félbehajtjuk, a széleit pedig gondosan benyomkodjuk akár egy villa segítségével.
  • Felforrósított, bő olajban aranybarnára sütjük, majd papírtörlőre szedjük.
  • Snidlinges tejföllel kínálhatjuk.

Megjegyzés

Amikor a lángosokat megtöltjük a sajttal és a sonkával, előtte a kinyújtott tésztát kevés tejföllel megkenhetjük, ezáltal sokkal krémesebb lesz a töltelék.
A meggyúrt tészta akár 4-5 napig is eláll a hűtőben, így ne aggódjunk, ha esetleg több adagot készítettünk belőle.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..