Házi mogyoróvaj
Nem csupán mérhetetlenül finom, de még ásványi anyagokban is igen gazdag, jelentős a fehérjetartalma, így igen fontos a vegetáriánus táplálkozást folytatóknak. Ha eddig nem kóstoltad, esetleg csak a boltokban kapható változatát, akkor próbáld ki a házi készítésűt is, mert biztosan rákattansz.
Hozzávalók
- 200 g sótlan földimogyoró
- 1 kávéskanál só
- Kevés olaj (tökmagolaj, mogyoróolaj vagy olívaolaj)
Elkészítés
- A mogyorót aprítógépbe tesszük és 3-5 percig daráljuk.
- Hozzáadjuk a sót és kevés olajat, majd ismét 2-3 percig tovább aprítjuk, ha szükséges néha kicsit megkeverjük.
- Ha nem szeretnénk nagyon krémes állagúra akkor ne darárjuk sokáig, vagy a végén adjunk hozzá mogyoródarabokat.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.