Házi mogyoróvaj

  • - május 23, 2021
  • Kedvelés!

Házi mogyoróvaj

Nem csupán mérhetetlenül finom, de még ásványi anyagokban is igen gazdag, jelentős a fehérjetartalma, így igen fontos a vegetáriánus táplálkozást folytatóknak. Ha eddig nem kóstoltad, esetleg csak a boltokban kapható változatát, akkor próbáld ki a házi készítésűt is, mert biztosan rákattansz.
Teljes10 mins
Course: Reggeli
Cuisine: American
Keyword: Krém, Mogyorókrém

Hozzávalók

  • 200 g sótlan földimogyoró
  • 1 kávéskanál
  • Kevés olaj (tökmagolaj, mogyoróolaj vagy olívaolaj)

Elkészítés

  • A mogyorót aprítógépbe tesszük és 3-5 percig daráljuk.
  • Hozzáadjuk a sót és kevés olajat, majd ismét 2-3 percig tovább aprítjuk, ha szükséges néha kicsit megkeverjük.
  • Ha nem szeretnénk nagyon krémes állagúra akkor ne darárjuk sokáig, vagy a végén adjunk hozzá mogyoródarabokat.

Megjegyzés

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..