Levendulás-citromos keksz

  • - június 30, 2020
  • Kedvelés!

Levendulás-citromos keksz

A levendula az utóbbi időben nagyon kedvelt lett a gasztronómiában. Biztosan kóstoltál már levendula fagyit, vagy találkoztál már levendulás süteményekkel is. Most, hogy itt a levendula szezon, mi is bátorkodtunk egy kis finomságot készíteni belőle. Pofon egyszerű és gyorsan elkészíthető keksz. Próbáld ki te is!
Előkészítés40 minutes
Főzés15 minutes
Teljes55 minutes
Course: Desszert
Cuisine: Magyar
Keyword: Citrom, Édesség, Levendula, Zabkeksz
Adag: 30 db

Hozzávalók

  • 200 g kristálycukor
  • 110 g sütőmargarin
  • 1 db tojás
  • fél db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál levendulavirág
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 250 g liszt

Elkészítés

  • Először a levendula virágját leszedjük és megmossuk. A citrom héját pedig lereszeljük.
  • A cukrot a vajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk.
  • Ezt követően beletesszük a többi hozzávalót: a levendulát, a fél citrom reszelt héját, nyomunk bele kb. egy evőkanál citromlevet, végül pedig belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd a tésztát jól összedolgozzuk.
  • A kész tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőben kb. 30 percet pihenni hagyjuk.
  • Lisztes felületen kisodorjuk kb. 4 mm vastagságúra, és tetszés szerint választott formával kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
  • Légmentesen zárható dobozba tesszük.

Megjegyzés

Tegyünk mellé egy kis almaszeletet, hogy puha maradjon a keksz.
 
 
 
 
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..