Levendulás-citromos keksz

  • - június 30, 2020
  • Kedvelés!
Levendulás-citromos keksz
Előkészítés
40 mins
Főzés
15 mins
Teljes idő
55 mins
 

A levendula az utóbbi időben nagyon kedvelt lett a gasztronómiában. Biztosan kóstoltál már levendula fagyit, vagy találkoztál már levendulás süteményekkel is. Most, hogy itt a levendula szezon, mi is bátorkodtunk egy kis finomságot készíteni belőle. Pofon egyszerű és gyorsan elkészíthető keksz. Próbáld ki te is!

Fogás: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Citrom, Édesség, Levendula, Zabkeksz
Adag: 30 db
Hozzávalók
  • 200 g kristálycukor
  • 110 g sütőmargarin
  • 1 db tojás
  • fél db citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál levendulavirág
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 250 g liszt
Elkészítés
  1. Először a levendula virágját leszedjük és megmossuk. A citrom héját pedig lereszeljük.

  2. A cukrot a vajjal összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást és jól összedolgozzuk.

  3. Ezt követően beletesszük a többi hozzávalót: a levendulát, a fél citrom reszelt héját, nyomunk bele kb. egy evőkanál citromlevet, végül pedig belekeverjük a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd a tésztát jól összedolgozzuk.

  4. A kész tésztát fóliába csomagoljuk és hűtőben kb. 30 percet pihenni hagyjuk.

  5. Lisztes felületen kisodorjuk kb. 4 mm vastagságúra, és tetszés szerint választott formával kiszaggatjuk.

  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.

  7. Légmentesen zárható dobozba tesszük.

Megjegyzés

Tegyünk mellé egy kis almaszeletet, hogy puha maradjon a keksz.

 

 

 

 

A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..