Meggyes chia puding
A chia pudingnak számtalan elkészítési módja van, melynek csak fantáziánk szab határt. Reggelire is fogyasztható, de desszertnek is ideális.
Adag: 1 adag
Hozzávalók
- 1 evőkanál chia mag
- 1 dl tej, laktózmentes tej, mandulatej, kókusztej stb.
- 1 marék meggy friss vagy fagyasztott magozott
Elkészítés
- A kiválasztott folyadékba tegyünk bele a chia magot, nagyon alaposan keverjük össze és estére tegyük be a hűtőbe. Reggelre a magok megszívják magukat és valóban puding állagú lesz a keverék.
- A meggyet kevés meggylével turmixoljuk össze, majd a két keveréket rétegesen töltsük egy üvegpohárba.
- Díszítsük kevés müzlivel és csokoládédarabokkal.
Megjegyzés
A chia magot nem szükséges egész éjszakán át a hűtőben hagyni. Akár 30 perc alatt megszívja magát.
Figyelj rá, hogy ne hagyj magot a meggyben!