Meggyes chia puding

  • - március 24, 2018
  • Kedvelés!
Meggyes chia puding

 

Meggyes chia puding
Előkészítés
5 perc
Pihentetés
30 perc
Teljes idő
35 perc
 

A chia pudingnak számtalan elkészítési módja van, melynek csak fantáziánk szab határt. Reggelire is fogyasztható, de desszertnek is ideális.

Fogás: Desszert, Reggeli
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Chia, Chia puding, Egészséges, Reggeli, Tiszta étel, Vegán
Adag: 1 adag
Hozzávalók
  • 1 evőkanál chia mag
  • 1 dl tej, laktózmentes tej, mandulatej, kókusztej stb.
  • 1 marék meggy friss vagy fagyasztott magozott
Elkészítés
  1. A kiválasztott folyadékba tegyünk bele a chia magot, nagyon alaposan keverjük össze és estére tegyük be a hűtőbe. Reggelre a magok megszívják magukat és valóban puding állagú lesz a keverék.

  2. A meggyet kevés meggylével turmixoljuk össze, majd a két keveréket rétegesen töltsük egy üvegpohárba.

  3. Díszítsük kevés müzlivel és csokoládédarabokkal.

Megjegyzés

A chia magot nem szükséges egész éjszakán át a hűtőben hagyni. Akár 30 perc alatt megszívja magát.

Figyelj rá, hogy ne hagyj magot a meggyben!

Ne hagyd ki! véletlen receptek..