Csokis banán desszert
A csokoládés banán igazi csemege. Természetes, gluténmentes, vegán és paleo-barát nyári desszert.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 4 db keményebb banán
- 8 db fa pálcika
- 2 tábla étcsokoládé
- mogyoró, madula, dió, kókusz
Elkészítés
- Hámozzuk meg a banánokat, majd vágjuk két felé és illesszük bele a fa pálcákat.
- Tegyük őket egy tálcára, és helyezzük a mélyhütőbe míg meg nem fagynak, kb 2 és fél órára.
- Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét. A mandulát, kókuszt vagy aszalt áfonyát tegyük kisebb tálba, ezzel szórjuk majd meg a csokoládéba mártott banánokat.
- Az olvasztott csokoladét öntsük magasabb pohárba, és a megfagyott banánokat nyomjuk bele félig, majd szórjuk meg tetszés szerint mogyoródarabokkal vagy kókusszal.
- A kész banánokat tegyük ismét sütőpapírral borított tálcára és 30 perce helyezzük vissza a mélyhűtőbe, hogy a csokoládé is kellően megkeményedjen.
Megjegyzés
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.