Sóskamártás

  • - július 4, 2018
  • Kedvelés!
Sóskamártás
Sóskamártás
Előkészítés
10 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
30 perc
 

A sóska igazi immunerősítő. Vastartalma mellett sok ásványi sót, meszet, oxálsavat, foszfort, flavonoidok és C-vitamint tartalmaz, ezért fogyasztása ajánlott. A sóska savanykás ízének köszönhetően étvágygerjesztő hatása van. Salátának, levesnek és főzeléknek is kiváló.

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Sóska
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 500 g friss sóska
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 200 ml tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 4 db közepes méretű burgonya
Elkészítés
  1. A sóska szárát eltávolítjuk, majd a leveleket megmossuk és lecsepegtetjük.

  2. Kevés vajon elkezdjük párolni a leveleket, mely szinte pillanatok alatt összeesik. Sózzuk, hozzáadjuk a cukrot és kevés tejjel felöntjük.

  3. Eközben elkészítjük a rántást. Ehhez 2 evőkanál lisztet 2 evőkanál olajjal világosbarnára pirítunk. A maradék hideg tejjel felöntjük, és a mártáshoz keverjük. Ha szükséges tovább ízesítjük még.

  4. Kísérőnek készítünk főtt tojást és krumplit. A tojásokat forrásban lévő vízben 7 percig keményre főzzük. Természetesen félig lány tojást is készíthetünk, ehhez csak 5 percet hagyjuk főni.

  5. A burgonyát megpucoljuk és nagyobb kockákra vágjuk. Sós vízbe feltesszük és puhára főzzük. Végül pedig leszűrjük.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..