Diós-lekváros kifli

  • - október 28, 2019
  • Kedvelés!
Diós lekváros kifli
Diós-lekváros kifli
Előkészítés
20 perc
Főzés
25 perc
Teljes idő
45 perc
 

Gyorsan elkészíthető, egyszerű édes finomság, mely garantáltan mindenki kedvence lesz. A túrótól igen könnyű a tésztája, amely napokig puha marad. Elkészíthető lekvárosan, de akár lekvár nélkül, sima diós kifliként is tökéletes.

Fogás: Desszert, Édesség
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Diós kifli, Édesség, Kifli, lekváros kifli, Péksütemény
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 db egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • sárgabarack lekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor
Elkészítés
  1. A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd jól összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal.

  2. Ezt követően hozzáadjuk a túrót és az egy darab egész tojást, majd jól összedolgozzuk a tésztát.

  3. A henger alakúra gyúrt tésztát három egyenlő darabra vágjuk és kis cipókat formázunk belőle.

  4. A nyújtáshoz a darált diót és a cukrot összekeverjük, és szintén három részre osztjuk.

  5. Az első adag cukros diót a nyújtódeszkára szórjuk és az egyik cipót kör alakúra sodorjuk rajta.

  6. A kinyújtott tészta tetejét megkenjük lekvárral, majd nyolc egyenlő cikket vágunk belőle. A cikkeket feltekerjük és kifli formára hajlítjuk.

  7. A másik két cipóból ezzel az eljárással szintén kis kifliket készítünk.

  8. A megformázott kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 190 fokon, hőlégkeveréssel 25 percig sütjük.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..