Diós-lekváros kifli

  • - október 28, 2019
  • Kedvelés!
Diós lekváros kifli

Diós-lekváros kifli

Gyorsan elkészíthető, egyszerű édes finomság, mely garantáltan mindenki kedvence lesz. A túrótól igen könnyű a tésztája, amely napokig puha marad. Elkészíthető lekvárosan, de akár lekvár nélkül, sima diós kifliként is tökéletes.
Előkészítés20 mins
Főzés25 mins
Teljes45 mins
Course: Desszert, Édesség
Cuisine: Magyar
Keyword: Diós kifli, Édesség, Kifli, lekváros kifli, Péksütemény
Adag: 6 adag

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg túró
  • 1 db egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • sárgabarack lekvár
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg kristálycukor

Elkészítés

  • A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd jól összedolgozzuk a szobahőmérsékletű margarinnal.
  • Ezt követően hozzáadjuk a túrót és az egy darab egész tojást, majd jól összedolgozzuk a tésztát.
  • A henger alakúra gyúrt tésztát három egyenlő darabra vágjuk és kis cipókat formázunk belőle.
  • A nyújtáshoz a darált diót és a cukrot összekeverjük, és szintén három részre osztjuk.
  • Az első adag cukros diót a nyújtódeszkára szórjuk és az egyik cipót kör alakúra sodorjuk rajta.
  • A kinyújtott tészta tetejét megkenjük lekvárral, majd nyolc egyenlő cikket vágunk belőle. A cikkeket feltekerjük és kifli formára hajlítjuk.
  • A másik két cipóból ezzel az eljárással szintén kis kifliket készítünk.
  • A megformázott kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 190 fokon, hőlégkeveréssel 25 percig sütjük.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..