Pikáns csicseriborsó szendvicskrém
A csicseriborsó kiváló alapanyag ehhez a pikáns szendvicskrém elkészítéséhez, mely tökéletes választás reggelire, vacsorára, vagy akár vendégvárónak is.
Hozzávalók
- 400 g csicseriborsó
- 1 db kápia paprika
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- színes bors, só
- kakukkfű
- olívaolaj
- fél citrom leve
Elkészítés
- A kápia paprikát megmossuk és a héjában hagyott, megtört fokhagymával együtt egy tepsibe rakjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd 180 fokos sütőben puhára sütjük.
- A fokhagymát ne égessük meg, így ha már puha azt vegyük ki előbb.
- Miután a paprika is elkészült, vegyük ki a sütőből és tegyük félre hűlni.
- Eközben a konzerv csicseriborsót leszűrjük, majd az aprítógépbe tesszük.
- Hozzáadjuk a fűszereket, a héjából kinyomott fokhagymát, és a kihűlt paprikát, majd a kevés olívaolajjal krémesre daráljuk.
- Végül facsarjuk bele a fél citrom levét, és még krémesítsük pár másodpercig.
- Friss kenyérre, pirítosra kenve tálaljuk.
Megjegyzés
A kész szendvicskrémet jól zárható, széles falú üvegbe, vagy műanyag dobozba tesszük, és hűtőben tároljuk.
A Recept1.hu a Konyha ördögei (tippek és ötletek mit együnk) Facebook csoport együttműködő partnere.