Spenótos lasagne

  • - március 25, 2018
  • Kedvelés!
Spenótos lasagne

 

Spenótos lasagne
Előkészítés
30 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
1 óra
 

A lasagne mindig is nagy kedvenc marad, az olasz konyha egyik remek alkotása. A hagyományos bolognai lasagne azonban még másképp is elkészíthető. Nézzük is ennek a zöld, spenótos változatát.

Fogás: Főétel, Lasagne, Tésztaétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Lasagne, Spenót, Tészta étel, Zöldséges étel
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 9-12 db lasagne lap a tál méretétől függően
  • 40 dkg spenót friss vagy fagyasztott
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 7,5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 2-3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
  1. Ha fagyaztott spenótot használunk, akkor azt kiolvasztjuk és jól lecsepegtetjük róla a vizet. Friss spenótlevelekből is készíthető.

  2. A spenótot egy nagyobb falú serpenyőben elkezdjük párolni, sózzuk , borsozzuk és hozzáadjuk az 2-3 gerezd felaprított fokhagymát. Ízlés szerint tovább fűszerezhetjük, majd ha már teljesen megpárolódott lezárjuk és hűlni hagyjuk.

  3. A tésztalapokat közben sós vízben kifőzzük, majd elkészítjük a besamel mártást.

  4. A vajat felolvasztjuk, majd állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztet, végül felöntjük a tejjel, a mártáshoz sót és szerecsendiót teszünk, majd forrásig főzzük.

  5. Egy jénai tálat kikenünk kevés vajjal, lefektetjük a tésztalapokat, erre a besamel mártást, majd a spenótot helyezzük, jöhet rá egy kevés sajt, majd ismét a tészta és így rétegezzük tovább.

  6. Utoljára a tészta réteget tesszük, melyet megkenünk besamel mártással és jól megszórjuk sajttal. Díszítésképpen kevés petrezselyemzöldet is szórhatunk a sajtra.

  7. 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg a sajt a tetején kicsit megbarnul.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..