Kurkumás zöldséges rizs

  • - július 3, 2018
  • Kedvelés!
Kurkumás zöldséges rizs

 

Kurkumás zöldséges rizs

Igazán mutatós és színes zöldséges étel, mely egy kellemes ebédnek tökéletes. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így ha csak fél óránk jut a főzésre, akkor remek választás. Az étel különleges fűszere a kurkuma, mely a keleti konyha kedvelt alapanyaga. A kurkuma nemcsak vidám színt kölcsönöz ételeinknek, hanem még számtalan gyógyhatása is ismert. Tisztít, fiatalít, gyulladáscsökkentő, vírusölő, továbbá fokozza a vérkeringést és támogatja a kollagén termelődését.
Előkészítés10 mins
Főzés30 mins
Teljes40 mins
Course: Ebéd, Főétel
Cuisine: Indiai
Keyword: Kurkuma, Zöldséges étel
Adag: 4 adag

Hozzávalók

  • 2 bögre rizs
  • zöldségkeverék vagy friss zöldségek ízlés szerint
  • 1 teáskanál kurkuma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés

  • Ha friss zöldségekből készítjük, akkor azokat megmossuk, felvágjuk. A zöldségeket vajon megpároljuk, kicsit sózzuk. Ha szükséges kevés vizet öntünk hozzá, és fedő alatt puhára pároljuk.
  • Eközben a rizst megfőzzük. Kimérünk 2 bögre rizst, melyet szűrőben folyó víz alatt átmosunk és jól lecsepegtetjük.
  • Kevés olajat hevítünk a teflon edényben, majd a rizst átpirítjuk rajta, addig míg szépen külön nem válnak és kicsit megfehérednek a rizsszemek.
  • A rizst olajon való pirítást követően sózzuk, és felöntjük dupla annyi, azaz 4 bögre langyos vízzel. Adunk hozzá még kurkumát, megkeverjük és lefedjük.
  • Ha forrni kezd akkor még egyet keverünk rajta, majd közepes lángon fedő alatt 15-20 percig készre pároljuk.
  • Ha elkészült a párolt zöldség és a rizs is tökéletes, akkor a kettőt összekeverjük, és tálaljuk.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..