Túrógombóc

  • - május 8, 2018
  • Kedvelés!
Túrógombóc recept

 

Túrógombóc
Előkészítés
10 perc
Főzés
15 perc
Teljes idő
25 perc
 

Mennyei túrógombóc nemcsak desszertként, de főfogásként is elfogyasztható egy tányér leves után. Fogyaszd sok tejföllel nyakon öntve, vagy porcukorral gazdagon megszórva.

Fogás: Desszert
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Desszert, Édesség, Túrógombóc
Hozzávalók
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 db tojás
  • 2-3 dkg vaj
  • 1 csipet
  • 5 dkg búzadara
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1,5 dl tejföl
  • vaniliás cukor
  • porcukor
Elkészítés
  1. A túrót és a vajat összetörjük, hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját, és az egészet villával jól összedolgozzuk.

  2. A tojás fehérjét habverővel kemény habbá verjük, és a túrós masszába forgatjuk. Ehhez hozzáadjuk a búzadarát és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.

  3. Eközben kevés olajon elkezdjük pirítani a zsemlemorzsát. Amennyiben már szép aranybarna levesszük a tűzről. Ha már kicsit kihűlt, szitálunk bele porcukrot ízlés szerint.

  4. A pihentetés után a masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, amiket sós, forró vízbe dobunk. A gombócokat kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük, és végül a zsemlemorzsába forgatjuk.

  5. Porcukorral vagy vaníliás cukorral ízesített tejföllel tálaljuk.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..