Krémes paradicsomleves tortellinivel
Ha eljött a paradicsomszezon ideje, akkor miért ne készítenénk egy igazán krémes és ízletes paradicsomlevest. Hogy fokozzuk az ízek harmóniáját, a lédús paradicsomokat friss bazsalikommal és görög joghurttal bolondítjuk meg.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
- 0,5 kg paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- kis csokor friss bazsalikom (kb. 10 levél)
- 0,5 l paradicsompüré
- 1 dl víz
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- ételízesítő ízlés szerint
- olívaolaj
- 1 csomag sajtos tortellini
Elkészítés
- Az egész paradicsomokat félbe vágjuk, a fokhagymákat pedig megpucoljuk. A bazsalikom leveleket megmossuk és felaprítjuk.
- Az előkészített zöldségeket egy hőálló tálba, vagy jénai tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, és sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, hogy intenzívebb legyen az ízük.
- Ha a paradicsom elkészült, kivesszük és egy tálba tesszük, hozzáöntjük a paradicsomszószt, az 1 dl vizet, majd az egészet összeturmixoljuk, hogy ne legyen darabos.
- A levest sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis kanál ételízesítőt, majd 10 percig forraljuk.
- Eközben a tortellinit főzzük ki sós vízben, kb 7-8 percig.
- Ha a leves már félig kihűlt, keverünk bele görög joghurtot, és az elkészült tortellinikkel együtt tálaljuk.