Krémes paradicsomleves tortellinivel

  • - április 23, 2018
  • Kedvelés!
Krémes paradicsomleves tortellinivel recept

 

Krémes paradicsomleves tortellinivel
Előkészítés
10 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
40 perc
 

Ha eljött a paradicsomszezon ideje, akkor miért ne készítenénk egy igazán krémes és ízletes paradicsomlevest. Hogy fokozzuk az ízek harmóniáját, a lédús paradicsomokat friss bazsalikommal és görög joghurttal bolondítjuk meg. 

Fogás: Leves
Konyha: Mediterrán
Kulcsszó: Olasz konyha, Paradicsomleves, Tortellini
Adag: 6 adag
Hozzávalók
  • 0,5 kg paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis csokor friss bazsalikom (kb. 10 levél)
  • 0,5 l paradicsompüré
  • 1 dl víz
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • olívaolaj
  • 1 csomag sajtos tortellini
Elkészítés
  1. Az egész paradicsomokat félbe vágjuk, a fokhagymákat pedig megpucoljuk. A bazsalikom leveleket megmossuk és felaprítjuk.

  2. Az előkészített zöldségeket egy hőálló tálba, vagy jénai tálba tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk, és sütőben 180 fokon 15 percig sütjük, hogy intenzívebb legyen az ízük.

  3. Ha a paradicsom elkészült, kivesszük és egy tálba tesszük, hozzáöntjük a paradicsomszószt, az 1 dl vizet, majd az egészet összeturmixoljuk, hogy ne legyen darabos.

  4. A levest sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis kanál ételízesítőt, majd 10 percig forraljuk.

  5. Eközben a tortellinit főzzük ki sós vízben, kb 7-8 percig.

  6. Ha a leves már félig kihűlt, keverünk bele görög joghurtot, és az elkészült tortellinikkel együtt tálaljuk.

Kategóriák
Leves

Ne hagyd ki! véletlen receptek..