Juhtúrós sztrapacska
Laktató tésztaétel a juhtúrós sztrapacska, mely valóban isteni szlovák ételkülönlegesség. A sztrapacska pörkölt mellé is remekül illik.
Adag: 4 adag
Hozzávalók
- 80 dkg burgonya
- 1 db tojás
- 35 dkg finomliszt
- 1 kávéskanál só
- 1,5 dl víz
- 120 g füstölt szalonna
- 1 db közepes fej vöröshagyma
- 40 dkg juhtúró
- 2 dl tejföl
Elkészítés
- A burgonyát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az egy csipet sót, és 10 percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét.
- Ezt követően adjuk hozzá a tojást, a lisztet és annyi vizet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
- Végül sós, lobogó vízbe szaggassuk ki. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd szűrjük le.
- Tegyünk félre egy decit a főzővízből.
- A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg.
- A szalonna visszamaradt zsírjában pirítsunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát.
- Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt és keverjük össze. Öntsük hozzá még a félretett 1 dl főzővizet és pár percig főzzük össze.
- Végül pedig keverjük bele a sztrapacskát és jól forgassuk össze.
- Tálaljuk pirított szalonnával és extra tejföllel.