Juhtúrós sztrapacska

  • - szeptember 24, 2018
  • Kedvelés!
Juhtúrós sztrapacska
Juhtúrós sztrapacska
Előkészítés
20 perc
Főzés
20 perc
Teljes idő
40 perc
 

Laktató tésztaétel a juhtúrós sztrapacska, mely valóban isteni szlovák ételkülönlegesség. A sztrapacska pörkölt mellé is remekül illik.

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Szlovák
Kulcsszó: Juhtúró, Sztrapacska
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 80 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 35 dkg finomliszt
  • 1 kávéskanál
  • 1,5 dl víz
  • 120 g füstölt szalonna
  • 1 db közepes fej vöröshagyma
  • 40 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
Elkészítés
  1. A burgonyát meghámozzuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk az egy csipet sót, és 10 percig hagyjuk állni, majd nyomkodjuk ki a levét.

  2. Ezt követően adjuk hozzá a tojást, a lisztet és annyi vizet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.

  3. Végül sós, lobogó vízbe szaggassuk ki. Ha feljött a víz tetejére, további 2 percig főzzük, majd szűrjük le.

  4. Tegyünk félre egy decit a főzővízből.

  5. A szalonnát egy serpenyőben pirítsuk meg.

  6. A szalonna visszamaradt zsírjában pirítsunk meg egy fej apróra vágott vöröshagymát.

  7. Adjuk hozzá a juhtúrót, a tejfölt és keverjük össze. Öntsük hozzá még a félretett 1 dl főzővizet és pár percig főzzük össze.

  8. Végül pedig keverjük bele a sztrapacskát és jól forgassuk össze.

  9. Tálaljuk pirított szalonnával és extra tejföllel.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..