Cukkinifasírt

  • - május 29, 2018
  • Kedvelés!
Cukkinifasírt
Cukkinifasírt
Előkészítés
25 perc
Főzés
15 perc
Teljes idő
40 perc
 

A cukkini manapság igazán kedvelt zöldségek közé tartozik. Könnyű vele dolgozni és számtalan étel elkészíthető belőle. Nemcsak olcsó, de kalóriaszegény és egészséges is. Egy igazán könnyű fasírt recept, mely akár hidegtálak, előételek ízletes szereplője lehet.

Fogás: Ebéd, Előétel, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Cukkini, Előétel, Fasírt
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 5 db tojás
  • 2 db cukkini
  • 3 közepes szelet kenyér
  • friss petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • ételízesítő
  • zsemlemorzsa
  • olaj
Elkészítés
  1. A cukkinit megmossuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd sózzuk, kicsit állni hagyjuk, végül pedig jól kinyomkodjuk a levét.

  2. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, lereszeljük, majd kevés olajon megpároljuk.

  3. 3 darab tojás keményre főzünk, majd eltávolítjuk a héját és szintén lereszeljük.

  4. Veszünk egy nagyobb tálat és minden hozzávalót a zsemlemorzsán kívül beleteszünk: a kinyomkodott cukkinit, a szeletelt kenyeret, a párolt hagymákat, a 3 db főtt és reszelt tojást, valamint a 2 db nyers tojást is beleütjük. Végül pedig fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és aprított friss petrezselyemmel.

  5. A keveréket jó összedolgozzuk kézzel, majd annyi zsemlemorzsát teszünk hozzá, hogy a massza formázható legyen.

  6. Kisebb golyókat vagy pogácsákat formázzunk, melyeket forró olajban aranybarnára sütünk.

Megjegyzés

A fasírtot előkészíthetjük akár előző este is, majd reggelig a hűtőben hagyhatjuk pihentetni a masszát, így az ízek jól összeérnek.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..