Sajtos rudacskák

  • - július 9, 2018
  • Kedvelés!
Sajtos rudacskák

 

Sajtos rudacskák
Előkészítés
20 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
50 perc
 

Ha egyszer belekóstolsz, akkor nem bírsz majd leállni vele. Tökéletes ropogtatnivaló minden alkalomra, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Variáld ízlésed szerint, fűszerezd és bolondítsd meg sokféleképpen.

Fogás: Péksütemény
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Hülye sajtos, Sajtos péksütemény
Adag: 8 adag
Hozzávalók
  • 400 g liszt
  • 200 g trappista sajt
  • 250 g vaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál
Elkészítés
  1. A lisztet kimérjük és hozzákeverjük a sót, majd a puha vajjal kicsit összedolgozzuk.

  2. A sajtot lereszeljük és szintén hozzáadjuk a tésztához.

  3. Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a tejfölt és kézzel gyúrjuk simára a keveréket, hogy minden hozzávaló kellően elkeveredjen benne.

  4. Kevés lisztet adhatunk még hozzá, ha túl ragadósnak véljük a tésztát.

  5. A kész tésztát ezt követően sodrófával kinyújtjuk, a tetejét megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk.

  6. 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Megjegyzés

Ízlés szerint fűszerezhetjük is kedvenc fűszerkeverékünkkel, ami különlegesebb ízt ad neki. Ha szeretjük a csípőset, akkor kevés chilivel meg is szórhatjuk.

Akár kerek pogácsa formában is elkészíthető.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..