Sajtos rudacskák
Ha egyszer belekóstolsz, akkor nem bírsz majd leállni vele. Tökéletes ropogtatnivaló minden alkalomra, gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Variáld ízlésed szerint, fűszerezd és bolondítsd meg sokféleképpen.
Adag: 8 adag
Hozzávalók
- 400 g liszt
- 200 g trappista sajt
- 250 g vaj
- 2 dl tejföl
- 1 kávéskanál só
Elkészítés
- A lisztet kimérjük és hozzákeverjük a sót, majd a puha vajjal kicsit összedolgozzuk.
- A sajtot lereszeljük és szintén hozzáadjuk a tésztához.
- Ezt követően apránként adagoljuk hozzá a tejfölt és kézzel gyúrjuk simára a keveréket, hogy minden hozzávaló kellően elkeveredjen benne.
- Kevés lisztet adhatunk még hozzá, ha túl ragadósnak véljük a tésztát.
- A kész tésztát ezt követően sodrófával kinyújtjuk, a tetejét megkenjük vékonyan tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és csíkokra vágjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Ízlés szerint fűszerezhetjük is kedvenc fűszerkeverékünkkel, ami különlegesebb ízt ad neki. Ha szeretjük a csípőset, akkor kevés chilivel meg is szórhatjuk.
Akár kerek pogácsa formában is elkészíthető.
Akár kerek pogácsa formában is elkészíthető.