Sült túrógombóc joghurtos öntettel

  • - május 15, 2018
  • Kedvelés!
Sült túrógombóc joghurtos öntettel

 

Sült túrógombóc joghurtos öntettel
Előkészítés
10 perc
Főzés
45 perc
Teljes idő
55 perc
 

A hagyományos túrógombócot ki ne ismerné. Most azonban elkészítettük annak egyszerűbb és gyorsabb változatát, mely sokkal krémesebb, és desszertként szintén megállja a helyét.

Langyosan, de akár hidegen is isteni, sőt ha különlegesebbé szeretnéd tenni, úgy tölts a belsejébe aszalt gyümölcsöt vagy csokoládét.

Fogás: Desszert, Édesség
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Desszert, Édesség, Gombóc, Túró
Adag: 6 adag
Hozzávalók
Gombóchoz
  • 500 g túró
  • 2 evőkanál zabkorpa vagy zabpehely
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • édesítő ízlés szerint (méz, cukor stb.)
  • 1 db citrom reszelt héja
Öntethez
  • 450 g joghurt
  • 2 db tojás
  • édesítő ízlés szerint (méz, cukor, vaníliás cukor stb.)
Elkészítés
  1. A gombóchoz való alapanyagokat jól összekeverjük, de a tojásfehérjéket külön habosra verjük és úgy keverjük a többi hozzávalóhoz. Ezt követően gombóc formákat készítünk és egy nagyobb jénai tálba tesszük őket (kb. 12-15 gombóc lesz).

  2. Az öntethez a tojásokat, a joghurtot és az édesítőt habverővel jól összekeverjük, majd az egészet ráöntjük a gombócokra.

  3. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Ne hagyd ki! véletlen receptek..