Sült túrógombóc joghurtos öntettel

  • - május 15, 2018
  • Kedvelés!
Sült túrógombóc joghurtos öntettel

 

Sült túrógombóc joghurtos öntettel

A hagyományos túrógombócot ki ne ismerné. Most azonban elkészítettük annak egyszerűbb és gyorsabb változatát, mely sokkal krémesebb, és desszertként szintén megállja a helyét.
Langyosan, de akár hidegen is isteni, sőt ha különlegesebbé szeretnéd tenni, úgy tölts a belsejébe aszalt gyümölcsöt vagy csokoládét.
Előkészítés10 minutes
Főzés45 minutes
Teljes55 minutes
Course: Desszert, Édesség
Cuisine: Magyar
Keyword: Desszert, Édesség, Gombóc, Túró
Adag: 6 adag

Hozzávalók

Gombóchoz

  • 500 g túró
  • 2 evőkanál zabkorpa vagy zabpehely
  • csipet só
  • 2 db tojás
  • édesítő ízlés szerint (méz, cukor stb.)
  • 1 db citrom reszelt héja

Öntethez

  • 450 g joghurt
  • 2 db tojás
  • édesítő ízlés szerint (méz, cukor, vaníliás cukor stb.)

Elkészítés

  • A gombóchoz való alapanyagokat jól összekeverjük, de a tojásfehérjéket külön habosra verjük és úgy keverjük a többi hozzávalóhoz. Ezt követően gombóc formákat készítünk és egy nagyobb jénai tálba tesszük őket (kb. 12-15 gombóc lesz).
  • Az öntethez a tojásokat, a joghurtot és az édesítőt habverővel jól összekeverjük, majd az egészet ráöntjük a gombócokra.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.

Hozzászólások

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Értékelés




Ne hagyd ki! véletlen receptek..