Sült túrógombóc joghurtos öntettel
A hagyományos túrógombócot ki ne ismerné. Most azonban elkészítettük annak egyszerűbb és gyorsabb változatát, mely sokkal krémesebb, és desszertként szintén megállja a helyét.Langyosan, de akár hidegen is isteni, sőt ha különlegesebbé szeretnéd tenni, úgy tölts a belsejébe aszalt gyümölcsöt vagy csokoládét.
Adag: 6 adag
Hozzávalók
Gombóchoz
- 500 g túró
- 2 evőkanál zabkorpa vagy zabpehely
- csipet só
- 2 db tojás
- édesítő ízlés szerint (méz, cukor stb.)
- 1 db citrom reszelt héja
Öntethez
- 450 g joghurt
- 2 db tojás
- édesítő ízlés szerint (méz, cukor, vaníliás cukor stb.)
Elkészítés
- A gombóchoz való alapanyagokat jól összekeverjük, de a tojásfehérjéket külön habosra verjük és úgy keverjük a többi hozzávalóhoz. Ezt követően gombóc formákat készítünk és egy nagyobb jénai tálba tesszük őket (kb. 12-15 gombóc lesz).
- Az öntethez a tojásokat, a joghurtot és az édesítőt habverővel jól összekeverjük, majd az egészet ráöntjük a gombócokra.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük.