Krumplis lecsó

  • - április 8, 2018
  • Kedvelés!
Krumplis lecsó

Gyerekkoromban nem szerettem a lecsót, mert a paprika sem tartozott a kedvenc ételeim közé. Ez érdekes mód idővel megváltozott és így már krumplis lecsót egyszerűen imádom, természetesen csak friss kenyérrel.

Krumplis lecsó
Előkészítés
10 perc
Főzés
30 perc
Teljes idő
40 perc
 

A lecsó kedvelt ételkülönlegesség, mely a magyar gasztronómia egyik alappillére. Számtalan változata ismert, mint a tojásos, rizses és kolbászos lecsó, krumplis lecsó, de egyéb főfogások mellé is elkészíthető sima paprikás változata.

Fogás: Ebéd, Főétel
Konyha: Magyar
Kulcsszó: Lecsó, Magyaros étel, Paprika, Paradicsom
Adag: 4 adag
Hozzávalók
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 6 db paprika (Ízlés szerint erős paprikával is elkészíthető)
  • 30 dkg burgonya
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
Elkészítés
  1. Előkészítjük a zöldségeket. A hagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a paprikát megmossuk és vékonyabb karikákra vágjuk, végül a paradicsomot is kisebb darabokra szeljük. A krumplit szintén meghámozzuk és vékonyabb karikákra vágjuk fel.

  2. Egy serpenyőben olajon a hagymát üvegesre sütjük folyamatos kevergetés mellett, hogy le ne égjen. Megszórjuk fűszerpaprikával, majd egy dl vízzel felöntjük és jól elkeverjük. Beletesszük a krumplit és fedő alatt 10 percig pároljuk.

  3. Ezután hozzáadjuk a paprikát is, majd fűszerezzük még ízlés szerint és tovább pároljuk. Közben hozzáadjuk a paradicsomot is és addig főzzük együtt, míg minden hozzávaló kellően megpuhult. Ha szükséges a vizet folyamatosan pótoljuk.

  4. A végén levesszük a fedőt, hogy a maradék vizet is elfőzze. Ha szükséges még fűszerezzük. Finom, sűrű szaftot kell kapnunk.

  5. Friss kenyérrel tálaljuk.

Kategóriák
Lecsós ételek

Ne hagyd ki! véletlen receptek..